Vin, cârnaţi, covrigi
La Buzău e în desfăşurare un festival la care vizitatorii pot gusta cârnaţi şi pastramă produse după reţetele ţăranilor din satul Pleşcoi, covrigi, produse de panificaţie tradiţionale şi vin de Pietroasele.
Articol de Bogdan Mihai, 18 Octombrie 2009, 12:03
La Buzău, se desfăşoară Festivalul Vinului, al Cârnaţilor de Pleşcoi şi al Covrigilor de Buzău.
Peste o sută de producători din Covasna, Harghita, Braşov şi Buzău au venit să îşi expună produsele, iar vizitatorii pot gusta cârnaţi şi pastramă produse după reţetele ţăranilor din satul Pleşcoi, covrigi şi produse de panificaţie preparate după reţete devenite mărci tradiţionale şi vin de Pietroasele.
Evenimentul, aflat la a cincea ediţie, este organizat de Fundaţia Pro Civitas, împreună cu Radio Focus şi cotidianul Şansa.
"Cele trei mărci europene ale Buzăului, ridicate la rang de branduri, ne oferă prilejul în fiecare octombrie de a ne întâlni şi petrece cu scopul declarat de a ne promova judeţul cu produsele care i-au adus faimă peste tot în ţară, dar şi peste hotare.
"Sunt sigură că nu mai există astăzi român care să nu fi auzit de cârnaţii de Pleşcoi sau de vinul de Pietroasele, aşa cum ştiu că oricine vorbeşte despre covrigi ştie că Buzăul este locul unde se prepară cea mai cunoscută reţetă a lor", a declarat Monica Dogaru, directorul festivalului.