O masă într-o farfurie
La Rucăr, în judeţul Argeş, se desfăşoară o nouă ediţie a Festivalului de gastronomie tradiţională.
11 Aprilie 2010, 09:29
"O masă într-o farfurie" - sub acest generic se desfăşoară la Rucăr, în judeţul Argeş, o nouă ediţie a Festivalului de gastronomie tradiţională.
Manifestarea este organizată de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural, filiala Argeş.
Programul manifestării include prezentarea concurenţilor şi a membrilor juriului, vizitarea expoziţiei gastronomice, degustarea şi evaluarea de catre juriu a preparatelor.
Cei mai buni concurenţi vor fi premiaţi pentru preparatele lor.
Regulamentul concursului prevede, printre altele că pe acelaşi platou vor fi prezentate cel puţin trei feluri de mâncare tradiţională specifică zonei reprezentate de fiecare concurent.
Concurenţii vor utiliza propriile ingrediente, ustensile specifice şi elemente de decor.
Totodată, ei vor afişa reţetele preparatelor prezentate, care vor putea fi valorificate după competiţie.
Manifestarea include totodată şi un program folcloric.