Mai puţină carne, mai puţine kilograme
Reducerea cantităţii de carne din porţiile de mâncare ar putea fi cheia unei siluete normale, potrivit unor cercetători britanici.
Articol de Ioana Dogaru, 23 Iulie 2010, 10:29
Un studiu european realizat pe 400.000 de adulţi a stabilit o legătură directă între consumul de carne şi creşterea în greutate, informează BBC.
Persoanele care au participat la studiu au luat în greutate, potrivit echipei de cercetători de la Imperial College din Londra.
Participanţii la studiu au fost cântăriţi şi chestionaţi în legătură cu obiceiurile alimentare.
Cinci ani mai târziu au fost chemaţi pentru a fi cântăriţi din nou şi pentru a completa formulare cu întrebări legate de alimentaţia lor, informează BBC.
Concluzia studiului a fost că atât bărbaţii cât şi femeile se îngraşă din cauza consumului exagerat de carne.
Acest studiu contrazice anumite diete bazate pe consum ridicat de proteine şi consum scăzut de carbohidraţi.