Japonezii vând bere "spaţială"
O bere produsă din orz păstrat pe staţia spaţială internaţională, a fost pusă în vânzare.
Articol de Paul Poteraşi, 06 Decembrie 2009, 17:51
Fabrica de bere japoneză "Sapporo", a anunţat că a pus în vânzarea pentru prima dată o cantitate limitată de bere din malţ obţinută din orz care timp de cinci luni este păstrată în Staţia spaţială internaţională.
Fabrică de bere împreună cu Academia Rusă de Ştiinţe şi Universitatea Okayama a efectuat un experiment de păstrare a boabelor de orz în spaţiu în cursul anului 2006 cu scopul de a examina posibilităţile de aprovizionare a staţiei orbitale din propriile ei surse alimentare.
Au fost fabricate 250 de pachete cu câte şase sticle de bere.
Berea poate fi achizitionată doar prin intermediul site-ul companiei de pe internet, la un preţ de 10.000 de yeni (mai puţin de 75 de euro) pe colet, şi cumpărătorii vor fi selectaţi prin extragere la sorţi. Toate veniturile obţinute din vânzarea berii vor merge la acţiuni de caritate.