Gastronomia franceză, la București
Degustări culinare, expoziţii şi proiecţii de film sunt pregătite la acest sfârşit de săptămână în capitală, când se sărbătoreşte "Gastronomia Franceză".
Articol de Bogdan Isopescu, 26 Septembrie 2014, 20:34
Degustări culinare, expoziţii şi proiecţii de film sunt pregătite la acest sfârşit de săptămână în capitală, când se sărbătoreşte "Gastronomia Franceză".
O primă celebrare de acest fel a avut loc în urmă cu trei ani, când bucătăria franceză a intrat în patrimoniul mondial UNESCO.
Ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, spune că arta culinară din ţara sa reprezintă totodată un sector economic profitabil, cu o cifră de afaceri de o sută de miliarde de euro pe an şi un milion de locuri de muncă.
”Pentru noi, francezii, gustul, bucătăria, masa tihnită, sunt o chestiune serioasă. Atunci când am vizitat România am văzut aceleaşi lucruri care ne aseamănă. Avem afinităţi gastronomice, iar produsele româneşti sunt minunate şi multe din ele nu sunt cunoscute.
”Aici, România are un potenţial de dezvoltare şi trebuie să-şi formeze profesioniştii. Francezii, cu gustul şi curiozitatea lor, pot ajuta cu plăcere”, a mai spus François Saint-Paul.