Fibrele alimentare - utile în recuperarea după un atac de inimă
Supravieţuitorii atacurilor de inimă au mult mai multe şanse să fie în viaţă 9 ani mai târziu, dacă au urmat o dietă bogată în fibre alimentare, potrivit British Medical Journal.
Articol de RADOR, 13 Mai 2014, 12:10
Dacă aţi suferit un atac de inimă, mâncaţi foarte multe fibre alimentare - cereale, legume si fructe - deoarece aceasta ar putea îmbunătăţi pe termen lung şansele de recuperare, afirmă cercetători.
Supravieţuitorii atacurilor de inimă au mult mai multe şanse să fie în viaţă nouă ani mai târziu, dacă au urmat o dietă bogată în fibre alimentare, relevă un studiu publicat în British Medical Journal.
Experţi în domeniu afirmă că acest fel de dietă ar putea îmbunătăţi colesterolul şi tensiunea arterială.
În medie, majoritatea britanicilor consumă aproximativ 14 grame de fibre alimentare zilnic, doza recomandată fiind de cel puţin 18 grame.
Experţi americani recomandă chiar 38 de grame pe zi. Fructele, precum bananele şi merele, legumele cu rădăcini şi tuberculi, precum morcovii şi cartofii, pâinea integrală, cerealele şi tărâţele sunt toate surse bune de fibre alimentare.