Marea Britanie "va revizui sistemul de beneficii sociale"
Guvernul de la Londra anunţă reguli mai dure în domeniul imigraţiei, cu mai puţin de un an înainte de liberalizarea totală a pieţei muncii, de care vor beneficia şi românii.
08 Mai 2013, 19:14
Guvernul de la Londra anunţă, miercuri, reguli mai dure în domeniul imigraţiei, cu mai puţin de un an înainte de liberalizarea totală a pieţei muncii, de care vor beneficia în special lucrătorii români şi bulgari.
În deschiderea lucrărilor parlamentului, a ţinut un discurs tematic Regina Elisabeta a II-a.
Discursul Reginei a abordat teme economice: "Marea Britanie trebuie să rămână competitivă în lume", a spus regina, care a insistat pe nevoia de reforme.
Atenţia guvernului în perioada următoare ar urma să se concentreze pe sectorul privat, pe crearea de noi locuri de muncă şi oportunităţi.
Guvernul ar urma, totodată, să investească mai mult în educaţie şi să-i sprijine pe cei care vor să-şi cumpere o locuinţă.
Referindu-se la proiectul de lege din domeniul imigraţiei, regina a insistat pe importanţa reducerii dependenţei de ajutoare sociale.
"Cei care muncesc vor fi răsplătiţi pe măsură"
"Prioritatea absolută a guvernului este să consolideze competitivitatea economică a Marii Britanii.
"Angajamentul este să construim un sistem în care oamenii care muncesc din greu sunt răsplătiţi pe măsură.
"În acest context, va fi revizuit sistemul de beneficii, pentru a-i ajuta pe asistaţii sociali să-şi găsească slujbe. Guvernul va promova un proiect de lege prin care se va reforma în continuare domeniul imigraţiei.
"Prin acest proiect, ne vom asigura că Marea Britanie atrage oameni care vor să muncească şi îi respinge pe cei care vor doar să profite", a spus în discursul său de miercuri Regina Elisabeta a II-a.
De asemenea, guvernul britanic intenţionează să adopte şi un proiect de lege prin care imigranţii clandestini şi infractorii vor fi deportaţi mai uşor în ţările de origine, notează BBC.
Discursul reginei, la care a participat şi prinţul Charles, vine pe fundalul creşterii în popularitate a unei formaţiuni politice antieuropene, care mizează în campania pentru alegerile locale pe combaterea imigraţiei.
În sesiunea de astăzi, guvernul nu prezintă punct cu punct proiectele pe care le are, ci face mai degrabă referire la principalele probleme pe care îşi propune să le rezolve.