Italienii intră la regim special
Fără carne pentru două zile în 22 de orașe din Italia.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 31 Ianuarie 2010, 07:25
"Un sfârșit de săptămână fără carne” este organizat timp de două zile (30 – 31 ianuarie 2010) la Roma, dar și în alte 21 de orașe italiene, cu ocazia ”No meat day” (Ziua fără carne).
Evenimentul este organizat la nivel mondial de Asociația ”No more meat” (Fără carne), iar în Italia este gestionat de organizația națională de vegetarieni: ”Renunțăm la carne”.
Aceștia cer "limitarea consumului de carne" pentru a opri astfel "uciderea de animale în scopul consumului alimentar".
"Noi nu vrem sa convingem pe nimeni spre vegetarianism, ci dorim să explicăm că nu sunt durabile, nici măcar crescătoriile care oferă cele mai bune condiții animalelor” motivează acțiunea organizației ”No meat day” Marco Reggio, unul dintre initiatori.
Demonstrații asemănătoare au făcut la sfârșitul anului 2009 și câțiva deputați italieni.
Aceștia au invitat presa și publicul interesat la un prânz vegetarian cu: somon cu pepene verde, crutoane crocante de vinete, lasagna vegetariană, dovlecei pane cu orez, iar la desert prăjitură cu miere și zmeură.
Politicienii au propus un proiect de lege care ar putea obliga toate restaurantele din Peninsulă să aibă și un meniu exclusiv vegetarian, care să nu conțină ingrediente de origine animală prevăzute în meniurile convenționale.
Reprezentanții Ministerului italian al Sănătății sunt de acord cu această propunere legislativă având în vedere că în fiecare an sunt obligați să facă o campanie de informare cu privire la beneficiile unei astfel de alimentații.