Israel: varianta Omicron continuă să se răspândească rapid
S-ar putea ajunge la zeci de mii de noi infectări zilnice cu COVID-19. Rata de infectare este în Israel acum aproape 6,7%.
Articol de Radio România Actualităţi, 06 Ianuarie 2022, 01:23
Varianta Omicron continuă să se răspândească rapid în Israel, unde potrivit epidemiologilor s-ar putea ajunge la zeci de mii de noi infectări zilnice cu COVID-19. Rata de infectare este în Israel acum aproape 6,7% şi au crescut cozile la centrele unde se fac recoltări pentru testul PCR.
Categoriile cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate, mai ales copiii dar şi adulţii peste 60 de ani, ori cei cu afecţiuni preexistente. Cu mai multe informaţii, Corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan, are mai multe informații.
Dragoş Ciocîrlan: Începând de vineri, dacă o persoană vaccinată sau recuperată după COVID a fost expusă la un caz verificat, va trebui să se supună unui test PCR. Este vorba de grupurile cu vârsta începând de la 60 de ani şi cei care prezintă afecţiuni medicale. Persoanele sănătoase şi protejate, vor putea face un test antigen, la domiciliu sau la un centru medical. În Israel a fost revizuită politica de testare pe fondul unei creşteri continue a infecţiilor cauzate de răspândirea variantei Omicron a coronavirusului şi datorită creşterii copleşitoare a solicitărilor pentru testare. "Ne adaptăm la noua situaţie", a declarat ministrul sănătăţii, Nitzan Horovitz. "Principiul este protejarea grupurilor cu risc ridicat", a spus el, pentru categoriile vârstă începând cu 60 de ani şi pentru grupurile cu risc mai mare de dezvoltare a unei boli grave, vor fi rezervate testările necesare. Directorul General al Ministerului Sănătăţii, profesor Nachman Ash, a explicat că israelienii vaccinaţi din categoria de vârstă începând cu 60 de ani sau cei care fac parte dintr-un grup de risc, vor face un test PCR dacă au fost în contact cu un purtător confirmat - dacă rezultatul este pozitiv, ei trebuie să intre în izolare. O schimbare intervine în legătură cu persoanele nevaccinate - intră în carantină chiar dacă rezultatul testului este negativ. Vor putea ieşi din izolare dacă la al doilea test PCR, în a şaptea zi, rezultatul este negativ.