Eforturi de oprire a primei epidemii de pestă porcină africană din China
Carnea de porc este carnea preferată a chinezilor, consumul depăşind anual 30 de kilograme pe cap de locuitor.
Articol de Sergiu Şteţ, 15 Ianuarie 2019, 18:11
Autorităţile de la Beijing au anunţat sacrificarea mai mult de 900.000 de porci, în încercarea de a stopa prima epidemie de pestă porcină africană înregistrată în China, transmite corespondentul BBC.
Carnea de porc este carnea preferată a chinezilor, consumul depăşind anual 30 de kilograme pe cap de locuitor. Cea mai mare parte a cărnii de porc este produsă în ţară, importurile reprezentând sub 5 % din consum.
Conform unor surse din industria cărnii, anual în China sunt sacrificaţi peste 400 de milioane de porci.
Virusul, extrem de contagios, s-a răspândit deja în 24 de provincii. China este cea mai mare producătoare de carne de porc din lume.