Ebola "nu e o boală complicată, dar necesită măsuri specifice"
Specialiştii spun că o mare problemă în cazul răspândirii virusului e faptul că multe organizaţii din zonele contaminate nu au aplicat metoda izolării în mod corespunzător.
16 Octombrie 2014, 17:48
Miniştrii sănătăţii din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit la Bruxelles, pentru a discuta măsurile care se impun în vederea prevenirii răspândirii virusului Ebola.
Franţa va începe verificări speciale pe aeroporturi în cazul pasagerilor care vin din Guineea, una dintre cele mai afectate ţări.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a minimalizat temerile privind o eventuală epidemie de Ebola în Statele Unite şi Europa, afirmând, că o astfel de situaţie e foarte puţin probabilă.
Organizaţia Medici fără Frontiere afirmă, că cel mai important lucru în cazul acestei boli este ca pacienţii să fie izolaţi.
Directorul de operaţiuni pentru Ebola pentru Organizaţia "Medici Fără Frontiere" spune că o mare problemă în cazul răspândirii acestui virus o reprezintă faptul că multe organizaţii sau sisteme de sănătate din zonele contaminate din Africa nu au aplicat metoda izolării în mod corespunzător.
Cadavrele celor morţi de Ebola trebuie incinerate în mod corespunzător
Nu este o boală complicată - precizează Brice de le Vingne - dar necesită măsuri specifice, disciplinate, iar sistemul trebuie să se adapteze neapărat.
El speră că acest lucru să se întâmple în prezent pentru a evita o epidemie şi în Europa.
"Nu ne permitem erori, nu trebuie să avem slăbiciuni în sistem, trebuie izolate aceste cazuri. Cadavrele celor morţi de Ebola trebuie incinerate în mod corespunzător, nu trebuie atinse. Este esenţial, în acelaşi timp, izolarea şi urmărirea celor cu care bolnavul a venit în contact", a spus Brice de le Vingne.
Brice de le Vingne declară însă, că are încredere în sistemele de sănătate europene şi aminteşte că un bolnav de Ebola nu este contagios decât în momentul în care apar simptomele, adică febra.