Conserve româneşti, retrase de la vânzare în Marea Britanie
Doi distribuitori britanici de alimente susţin că aceste conserve ar conţine, în anumite procente, carne de cal fără ca acest lucru să fie specificat pe etichetă.
Articol de Radiojurnal, 31 Octombrie 2013, 20:22
Doi distribuitori britanici de alimente au retras de la vânzare un lot de conserve de carne, deoarece, acestea ar conţine, în anumite procente, carne de cal, fără o specificaţie în acest sens pe etichetă, transmite corespondentul Radio România la Londra, Carl Josephs.
Analizele de laborator au arătat că produsele, etichetate ca având în compoziţie carne de vită, conţin ADN de cal între 1% şi 5%.
Potrivit corespondentului nostru, până la această oră, producătorul român nu a dat niciun fel de explicaţii.
În trecut, România a fost inclusă pe lista ţărilor suspectate că nu ar eticheta complet produsele din carne.
Analizele Comisiei Europene au arătat însă că România este printre statele cele mai sigure din acest punct de vedere.