Campanii de testare masivă a populaţiei în Franţa
În Franţa, autorităţile au decis să întărească activităţile de depistare a infectărilor cu COVID-19.
Articol de Radiojurnal, 14 Decembrie 2020, 08:46
În Franţa, autorităţile au decis să întărească activităţile de depistare a infectărilor cu COVID-19, în încercarea de a controla mai bine extinderea epidemiei, mai ales că sezonul rece favorizează răspândirea virusului.
Au fost pregătite o serie de campanii de testare masivă a populaţiei.
Prima începe luni, în două oraşe, iar următoarea este programată în ianuarie.
Corespondenţă din Paris - Reporter: Daniela Coman: "Astăzi demarează primele două proiecte-pilot de testare a populției, la Le Havre, în nordul Franței, oraș cu 170.000 de locuitori și la Charleville-Mézières, în est, cu 60.000 de locuitori, după o campanie de informare a cetățenilor derulată în ultimele săptămâni.
Obiectivul acțiunii este de a înțelege mai bine cum se transmite coronavirusul, dar mai ales de a trimite în izolare cazurile pozitive.
Organizate de Ministerul Sănătății, în strânsă colaborare cu autotitățile locale, campaniile de depistare masivă vizează identificarea publicului vulnerabil și a comunităților expuse cel mai mult riscului de a forma focare de contaminare.
Primarul orașului Le Havre, fostul premier Édouard Philippe, a anunțat că în cinci zile vor putea face teste până la 300.000 de locuitori ai orașului, în cele 70 de puncte puse la dispoziție în farmacii, laboratoare, cabinete medicale sau centre special amenajate în diferite spații publice.
250 de medici, asistente, farmaciști, studenți la Medicină sau voluntari de la Crucea Roșie au fost mobilizați pentru a duce la bun sfârșit acest proiect.
Cei implicați se așteaptă ca populația să răspundă în număr mare la apelul de a se testa, mai ales că mulți vor să-și întâlnească familia și prietenii în timpul sărbătorilor.
Așa cum anunța, acum câteva zile, ministrul sănătății, Olivier Véran, o nouă campanie de depistare masivă va începe în jurul datei de 11 ianuarie în alte două orașe, Saint-Étienne, în centrul țării, unul dintre cele mai afectate în timpul celui de-al doilea val și Roubaix, situat în nord, la granița cu Belgia.
Testele sunt gratuite, așa cum au fost întotdeauna de la debutul epidemiei în Franța, iar depistarea se face pe bază de voluntariat."