Belarus: Autoritățile încep să relocheze migranții de la granița cu Polonia
Minskul a anunțat astăzi că la granița cu Polonia se află circa 2.000 de migranți. 1.000 de persoane au fost transferate într-un centru logistic, iar alte100 într-o tabără de copii
17 Noiembrie 2021, 19:37
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 noiembrie, ora 19:10:30) - Realizator: Cristina Grecu - Autoritățile din Belarus încep să relocheze migranții de la granița cu Polonia, care în prezent stau sub cerul liber, încercând să le ofere un adăpost.
Mâine, unii se vor întoarce în Irak, cu o cursă aeriană trimisă de la Bagdad.
Cancelarul german, Angela Merkel și președintele Belarus, Aleksandr Lukaşenko, au convenit cu privire la începerea unor negocieri la nivel european pentru a soluționa criza migranților. Subiectul a fost discutat și la Moscova. O corespondență de la Alexandru Beleavschi.
Reporter: Minskul a anunțat astăzi că la granița cu Polonia se află circa 2.000 de migranți. 1.000 de persoane au fost transferate într-un centru logistic, iar alte100 într-o tabără de copii.
Ministerul belarus al Transporturilor a confirmat astăzi că mâine va avea loc prima cursă de repatriere a migranților în Irak; ar fi vorba de 170-200 de persoane care doresc să revină acasă.
Comentând criza migranților de la granița dintre Belarus și Uniunea Europeană, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat importanța contactelor directe între Uniunea Europeană și Belarus, menționând în acest sens convorbirea telefonică între Angela Merkel și Aleksandr Lukaşenko, după care, a precizat Peskov, Vladimir Putin a avut ieri o nouă convorbire cu liderul de la Minsk.
Astăzi a avut loc o nouă convorbire telefonică între liderii german și belarus, în cursul căreia, potrivit mediilor oficiale de la Minsk, s-a convenit ca problema migranţilor în ansamblul să fie tratată la nivelul UE - Belarus, reprezentanții celor două părți urmând să intre urgent în contact.
Criza migranților, a afirmat astăzi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, putea fi rezolvată de mult, dar statele europene și Bruxellesul abia acum acordă atenţie propunerilor pe cale Minskul le face din aprilie în legătură cu fluxurile de migranți. Ea a respins orice legătură a Rusiei cu actuala criză, calificând încercările de a responsabiliza Rusia, lipsită de orice bază.