Preţurile la alimente pe plan mondial "au scăzut"
Pentru prima dată în decurs de opt luni, preţurile la alimente au scăzut pe plan mondial, în martie faţă de luna precedentă. Indicele preţurilor este în continuare mai mare cu 37 % faţă de nivelul din martie 2010.
Articol de Ioana Dogaru, 07 Aprilie 2011, 13:37
Indicele preţurilor la alimente pe plan mondial a arătat pentru prima dată în martie o scădere după opt luni de creşteri continue, a anunţat joi Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), informează AFP.
În martie, indicele era de 230 de puncte, în scădere cu 2,9 % în raport cu vârful atins în februarie, dar este în continuare mai mare cu 37 % faţă de nivelul din martie 2010, a indicat FAO într-un comunicat publicat pe site-ul său.
David Hallam, directorul Diviziei pentru comerţ internaţional şi pieţe spune că scăderea indicelui general în această lună aduce un "oarecare răgaz" după creşterile continue timp de opt luni dar că este prematur să se tragă concluzia că se va inversa tendinţa.
Cele mai notabile scăderi de preţ au fost înregistrate la ulei, zahăr şi cereale, în timp ce preţurile la produsele lactate şi la carne au crescut.