"Rapsodia Română", cântată în Festivalul "George Enescu"
Astăzi e rândul cunoscutei "Rapsodii Române" de George Enescu, într-o ediţie ce include nu mai puţin de 37 de creaţii ale marelui compozitor.
Articol de Radiojurnal, 12 Septembrie 2017, 13:07
După ce ieri a fost cântată entuziasmant la Ateneul Român o mai rar interpretată Sonată enesciană pentru violoncel şi pian, Op 26, astăzi e rândul cunoscutei "Rapsodii Române" de George Enescu, într-o ediţie ce include nu mai puţin de 37 de creaţii ale marelui compozitor.
Mihaela Helmis a surprins câteva păreri ale spectatorilor.
Reporter: Parcă exercițiile impuse ne fac tot mai bine, și mă refer la Enescu.
-: Am ascultat foarte mult Enescu și parcă am reușit să-l cunoaștem mai bine, adică mai mult decât la festivalurile trecute, și chiar cu mare plăcere.
Reporter: Cum vi s-a părut Sonata?
-: O surpriză pentru mine. Nu știam bucata și pentru mine a fost într-adevăr o revelație. De altfel, tot ce este aici în program, în general muzica /.../
-: O opțiune repertorială impresionată și 37 de opusuri enesciene care se cântă în festivaluri. Se ascultă în lume.
-: E o modalitate de a ne pune la unison cu Europa, în primul rând, și cu lumea, în al doilea rând, sigur că da.
Realizator: Concertul din această seară va putea să fie ascultat de la ora 20:00 în transmisiune directă de la Sala Palatului, în seria "Mari orchestre ale lumii", pe frecvenţele Radio România Muzical şi România Cultural. Invitată în mai multe ediţii la Festivalul "George Enescu", solista serii va fi marea pianistă Martha Argerich. În program, alături de "Rapsodia Română", se vor cânta piese de Maurice Ravel şi Claude Debussy.