Radio România Actualități dă, din nou, ora exactă
Radio România Actualități dă, din nou, ora exactă - radioul public câștigă prime time-ul în Capitală și cea mai mare cotă de piață.
Articol de Florin Lepădatu, 02 Iunie 2022, 17:00
RADOR - Studiul de audiență radio din primul val al anului (ianuarie - aprilie 2022) confirmă popularitatea la nivel național, inclusiv în București, a postului fanion al Societății Române de Radiodifuziune - Radio România Actualități și poziție de top pentru SRR pe piața radio.
Emisiunea “Matinal!” de la Radio România Actualități este cel mai ascultat matinal al Capitalei.
Radio România Actualități este postul de radio cu cea mai ridicată cotă de piață atât în prime time, cât și urban, național și în București.
Conform celor mai recente audiențe, în primele patru luni ale anului 2022, emisiunea “Matinal” a postului public de radio este în poziția de lider, cu o cotă de piață de 17,7% în Capitală și o audiență netă zilnică de 105.500 (Daily Reach).
La nivel național, Matinalul Radio România Actualități are cei mai fideli ascultători, cu o cotă de piață de 15,8%.
În prime time (7:00-14:00), în București, Radio România Actualități, a avut cea mai mare cotă de piață (14,1%).
Tot în prime time (7:00-14:00), postul Radio România Actualități a ocupat prima poziție în toate mediile, având 12,7% din timpul total de ascultare, la nivel național, 13,1% în urban, 12,1% în rural și 14,1% în București.
Jurnaliștii Daniela Petrican și Cătălin Cîrnu sunt în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la ora 6.00, alături de orașul care se trezește. Fără compromisuri. Doar radio.
“Să dăm bună dimineață României și Capitala să răspundă este un moment important pentru Radio România Actualități și pentru Societatea Română de Radiodifuziune. Nu doar simbolic. E o victorie construită progresiv de o echipă de redacție experimentată. Vorbim de selecția atentă a conținutului, de construirea cu focus pe public și pe dezideratul relevanței și al misiunii pe care un matinal radio îl are în viața ascultătorilor. Plănuim să transformăm, în lunile ce vin, cota de piață a Radio România în auditori fideli, spre care sa ne îndreptăm zilnic cu un mix audio și digital de bun-simț, relevanță, căldură, acuratețe și promptitudine”, a declarat Răzvan Ioan Dincă, Președinte Director General Societatea Română de Radiodifuziune.
Din punct de vedere al cotei de piață și, implicit, al timpului de ascultare, Radio România Actualități este liderul pieței radio astfel:
în București, cu 13,9%, urmat de Radio ZU cu 11,8% și Europa FM 8,2%;
la nivel urban cu 13,6%, urmat de Europa FM cu 11,7% și KissFM cu 10,2%;
la nivel național cu 12,9%, urmat de Kiss FM cu 10,7%, Europa FM cu 10,2% și Radio ZU cu 9,3%;
în rural cu 11,6% la egalitate cu Kiss FM, urmat de Radio România Regional cu 9,7% și de Radio Zu cu 9,4%;
După numărul net de ascultători unici, Radio România Actualități se menține pe locul 3 în topul posturilor de radio la nivel național și pe locul 2 în București.
Societatea Română de Radiodifuziune, poziție de top pe piața radio
Audiența agregată (ascultători unici) a Radio România (Studiourile Regionale, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor și Radio România Actualități) face din Societatea Română de Radiodifuziune al doilea cel mai puternic actor în mass-media radio-difuzată din țară, cu aproape 3,15 milioane de ascultători zilnic, la nivel național, în valul de primăvară al anului 2022.
Dintre toate posturile Radio România Regional, Radio Iași este cel mai ascultat, urmat de Radio Craiova și Radio Timișoara.
Societatea Română de Radiodifuziune reunește stațiile cu emisie națională: Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Antena Satelor, stațiile cu emisie teritorială Iași, Craiova, Timișoara, Reșita, Cluj, Constanța, Târgu-Mureș, Brașov, București FM, la care se adaugă Radio România Internațional și Radio Chișinău. Acestora li se alătură Radio România Muzical, singurul post dedicat iubitorilor muzicii clasice și jazz și Radio3net Florian Pittiș, post de radio exclusiv online.