Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Sfârşit de "concubinaj politic"

Mircea Geoană declară că îşi bazează deciziile "pe susţinerea întregului partid".

Sfârşit de "concubinaj politic"

Articol de Alexandra Andon, 01 Octombrie 2009, 16:41

Realizator: Criza politică este de astăzi efectivă. Ministrul de interne, Dan Nica, a fost revocat de către preşedintele Traian Băsescu. În consecinţă, miniştrii PSD şi-au depus demisiile în această dimineaţă. Invitat astăzi la "Actualitatea în dezbatere" la RRA, preşedintele PSD, şi preşedinte al Senatului, dl Mircea Geoană, va intra dintr-o clipă într-alta în studio. Vă reamintesc filmul evenimentelor care s-au petrecut în această săptămână. În curând îi voi spune bună ziua şi bun venit, preşedintelui Senatului, preşedinte al PSD, dl Mircea Geoană, şi chiar am această ocazie. Bine aţi venit; cu puţine emoţii pentru noi.

Mircea Geoană: Mulţumesc mult, mă bucur să ne revedem, să ne reauzim.


Realizator: Dle preşedinte, încep - nu mai reamintesc filmul evenimentelor - lucrurile au început luni, când primul ministru a propus remanierea ministrului de interne Dan Nica, vicepremier din partea PSD. Astăzi revocarea a devenit efectivă. Din acest moment suntem, practic, în criză politică, într-o criză de guvern. Mai întâi, ce aţi discutat în această dimineaţă cu miniştrii PSD, cei care au şi demisionat la ora 12:30.

Mircea Geoană: Nu este nici un fel de urmă de îndoială, pentru oricare român care se uită la situaţia din România în această perioadă, că cel care a iniţiat acest plan de destabilizare a guvernului este însuşi preşedintele României. Nimeni nu crede vreo secundă că dl Boc ia decizii fără să-l consulte şi fără să se sfătuiască cu cel care este şeful său nemijlocit. De aceea, în momentul în care dl Băsescu a decis să evacueze din guvern pe echivalentul dlui Boc - Dan Nica este vicepremierul PSD, care este echivalentul într-un guvern de 50% la 50% a dlui Emil Boc - din clipa respectivă a fost un atac direct la adresa protocolului acestei coaliţii şi, în mod cert, un plan electoral al dlui Băsescu, care doreşte, probabil, să deturneze atenţia opiniei publicele de la adevăratele probleme ale românilor: locurile de muncă, criza economică, situaţia legată de bugetari, problemele complicate cu care ne confruntăm; şi doreşte să creeze ceea ce ne-a obişnuit deja să facă, scandal, haos, instabilitate. De fapt, e al treilea guvern pe care îl sabotează actualul preşedinte. Este un record, poate, de invidiat, dacă nu ar fi un lucru atât de trist. Deci, din punctul nostru de vedere, principalu responsabil pentru suprapunerea unei situaţii economice-sociale foarte dificile, cu o criză politică înainte cu doar două luni înainte de alegerile prezidenţiale - cui foloseşte aşa ceva? Probabil este un calcul de la Cotroceni. Probabil, văzând că îi merge prost în sondaje încearcă să rupe ritmul, să creeze false probleme, aşa cum şi problema acestui referendum de modificare a Constituţiei, suprapus cu alegerile prezidenţiale, este un alt tip de siretlic politic, fără nici un fel de legătură cu adevăratele probleme ale românilor în acest moment.

Realizator: Pe de altă parte cei de la PD-L vă ripostează, vă răspund şi vi-o citez, de exemplu, pe dna Elena Udrea astăzi care spune că "PSD a căutat un protext pentru a ieşi de la guvernare".

Mircea Geoană: Cum a căutat un pretext? Adică ministrul nostru este revocat fără nici un fel de temei. Eu vă spun, nu că este colegul şi prietenul meu Dan Nica, dar îl cunosc de atâţia ani de zile, este unul dintre cei mai competenţi oameni politici pe care îi avem azi în România. Fără experienţa, inclusiv în domeniul economic pe care o are dl Dan Nica, pentru că a fost ministrul telecomunicaţiilor în guvernarea noastră anterioară, primul-ministru care este atât de neexperimentat în probleme economice şi care n-a condus niciodată o "prăvălie" atât de mare cum este un guvern al unei ţări. Este un om care...

Realizator: Sunt puţini cei care au condus guverne.

Mircea Geoană: Nu, dar care să fii avut o experienţă la nivel naţional, să fii avut o experienţă a guvernării înainte. A venit din primar de Cluj, foarte onorabil, dar nu avea experienţa complexă a conducerii unui guvern, mai ales în perioada de criză. Şi Dan Nica i-a fost un sfetnic bun şi a fost un om loial acestei guvernări chiar dacă la partid, de multe ori, am avut şi noi întrebări cu privire la activitatea grupului nostru ministerial. Deci,. noi am găsit un protext? Noi am căutat un pretext?

Realizator: Aşa spun ceilalţi.

Mircea Geoană: Este o minciună sfruntată. Adică el îţi lichidează de la guvernare pionul tău principal, îţi dă afară, în mod nejustificat, viceprim-ministru PSD, un atac brutal la adresa protocolului, care spune negru pe alb: miniştrii la PSD îi numeşte PSD-ul, miniştrii la PD-L îi numeşte Traian Băsescu. Deci din punctul meu de vedere este o încercare absolut penibilă de a îl scuza pe dl Băsescu. Dl Băsescu este, din păcate, o spunem încă o dată şi încă o dată principalul factor de instabilitate în România şi este un om care nu ştie să conducă decât prin scandal.

Realizator: Dl Nica a declarat astăzi că a încercat să stopeze furturile, hoţiile şi bani care sunt sifonaţi de crima organizată. Sunt cuvinte foarte grele. Dar ce l-a împiedicat şi de ce nu ne-a spus şi până acum?


Mircea Geoană: Pentru că ceea ce s-a întâmplat după alegerile europarlamentare au trebuit să fie lucruri care să fie probate. Sunt chestiuni care s-au întâmplat în ultima perioadă care l-au preocupat pe ministrul de interne. A! Că este cel puţin suspect, ca să nu spun că este de-a dreptul un indiciu faptul că eliminarea lui Nica şi punerea lui Vasile Blaga, şeful de campanie al lui Traian Băsescu, ministru de interne este de la un kilometru o încercare de fraudare a alegerilor. Iar faptul că în ultima perioadă dl ministru Nica a pus presiune mai mare pe zona de vamă şi de graniţă, o zonă care şi dl Vasile Blaga are o anumită experienţă, pentru că a fost vameş şi cunoaşte bine zona de vest, probabil că a creat deranj în zona finanţării acestui partid şi a campaniei prezidenţiale. Altfel nu-mi explic. Ce motiv poţi să ai să distrugi o coaliţie...

Realizator: Dar în coaliţie vi s-a spus vreodată că sunt nemulţumiţi de activitatea dlui Dan Nica?


Mircea Geoană: Niciodată nimic. Întotdeauna cuvinte de laudă... Dane, ce părere ai? - zise Emil Boc. Dane în sus, Dane în jos. La CSAT, cât am fost în CSAT, o dată nu a fost un cuvânt de reproş din partea preşedintelui, pentru că ministrul de interne este şi membru important al CSAT. Odată nu a fost vreun reproş la adresa ministrului Nica, fiindcă fiind totuşi un om experimental şi un om solid şi un om sobru întotdeauna cuvintele sale aveau greutate şi aveau sens. Deci, niciodată un reproş în cadrul guvernului, niciodată un reproş în cadrul CSAT-ului. Este evident un şiretlic politic şi o încercare de a deturna atenţia opiniei publice de la problema crizei şi a locurilor de muncă. Este absolut regretabil. Vă spun cât de mult am încercat şi uneori poate cu un minus electoral pentru mine, pentru că era extrem de clar că un concubinaj cu PD-L-ul, partidul lui Băsescu, reprezintă pentru candidatura mea la preşedinţie...

Realizator: Era căsătorie cu acte.

Mircea Geoană: Nu, nu. Un concubinaj în sensul că eu nu sunt în guvern, dl Băsescu nu este direct în guvern. Este un conbinaj politic prin terţi, prin reprezentanţi. Nu mă avantaja din punct de vedere electoral. Dl Băsescu a crezut că dacă are PSD-ul prizonier la guvernare va câştiga un al doilea mandat lejer. Iată că lejer nu câştigă şi lejer pierde, pentru că de cinci ani de zile oamenii s-au lămurit că acest tip de preşedinte nu aduce decât scandal, tensiune, vrajbă în societate, iar acum avem nevoie să ne unim, nu avem nevoie să fim în scandal. Repet, am primit telefoane din străinătate, am primit telefoane din zona FMI şi de la Comisia Europeană, am vorbit ieri cu ambasadorii occidentali, dimineaţă cu ambasadorul american... Toată lumea se întreabă ce se întâmplă la Bucureşti? Nu aveţi răbdare încă două luni de zile să tranşaţi cine este preşedintele României şi după aia, eventual, să schimbaţi guvernul? Deci în afară domnului Oprea care a ales să danseze cu duşmanul, restul colegilor sunt în dispozitiv de luptă şi într-un fel vreau să vă spun că este o veste pe care din punct de vedere al compativităţii grupului parlamentar e o veste de eliberare şi sunt convins că toţi colegii şi colegele mele din Parlament, dar şi din ţară, vor simţi acest lucru ca un îndemn la o campanie foarte viguroasă şi un îndemn la victorie, alegerile prezidenţiale.

Realizator: Reamintesc ascultătorilor noştrii, invitatul ediţiei noastre de astăzi este domnul Mircea Geoană, preşedinte al Senatului şi preşedinte al PSD. De astăzi oficial în opoziţie. Emisiunea noastră este transmisă şi în direct, pe situl romania-actualitati.ro. Înregistrarea emisiunii va fi disponibilă pe pagina noastră de internet: politica românească.ro. Domnule Mircea Geoană...

Mircea Geoană: Stăteam şi mă uitam puţin. E un televizor aicea, în studioul de Radio şi văd nişte poze de la Cluj unde domnul preşedinte Băsescu dansează, ţara arde, se prăbuşeşte sub criza politică pe care a declanşat-o şi domnul Băsescu dansează la Cluj-Napoca.

Realizator: Astăzi este deschiderea anului universitar.

Mircea Geoană: De aceea dansează cu costume populare şi cu...

Realizator: Dar dumneavoastră ce mesaj aveţi?

Mircea Geoană: Am un mesaj de îngrijorare doamna Andon. Am un mesaj de mare preocupare şi nu legat de soarta acestui guvern, să fie sănătos, ci de faptul că suntem într-o criză atât de profundă şi că în fiecare zi 800 de oameni rămân fără loc de muncă, în fiecare zi sunt zeci de IMM-uri care îşi închid porţile. Şi în loc să vorbim despre relansare economică, despre locuri de muncă, despre combaterea efectelor sociale şi lupta împotriva şomajului avem de-a face cu un astfel de desfrâu electoral. Nimeni nu îţi spune să nu faci campanie, dar atât de multă indiferenţă faţă de interesul general al ţări mi-a fost rar să văd.

Realizator: Poate se va veni cu soluţia unui guvern de tehnocraţi. Aţi agrea această soluţie? Aţi avea o variantă să propuneţi un prim-ministru tehnocrat?

Mircea Geoană: Eu am propus în această ipocrită încercare de mediere a domnului Băsescu de la Cotroceni şi am fost la această discuţie din respect pentru dialogul între instituţiile statului. În mod evident am propus că un prim-ministru independent şi o echipă tehnocratică nu ar fi un lucru de lepădat în această perioadă, mai ales că suspiciunea cu privire la intenţiile reale ale PD-L-ului faţă de fraudarea alegerilor sunt foarte mari. Dar de aicea până la, a găsi o formulă e o cale destul de lungă. Oricum lecţia pe care am învăţat-o în această perioadă de criză este că în guvenrul viitor va trebui să avem o echipă economică mult mai competentă. Îmi pare rău să o spun, dar avem în zona de politică economică, în Ministerul Finanţelor, în Ministerul Economiei, extrem de puţină competenţă în acest moment. Nu am nimica cu domnul Pogea personal, e un om care a muncit şi încearcă să facă lucrurile, este pur şi simplu depăşit de această situaţie. Deci în acest moment nu vă ascund faptul că mă gândesc la o echipă economică foarte puternică pentru viitorul guvern pe care îl vom instala după câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Realizator: Dar dacă va fi evitată această criză, spre exemplu, prin numirea unui membru PSD care nu face parte din actualul guvern, nu a făcut parte, care nu face parte din Parlament, în postul de ministru de inetrne. Cum ve-ţi reacţiona?

Mircea Geoană: Noi am demisionat şi ne-am retras miniştrii din acest guvern. În clipa de faţă PSD nu mai este la guvernare. Oricine este pus acolo este o propunere a PD-L-ului. Că se încearcă, poate, găsirea vreunui dezertor care ar mai trece în partea cealaltă m-aş îndoi.

Realizator: Dacă s-ar păstra compoziţia politică?

Mircea Geoană: În nici un caz, pentru că, compoziţia politică înseamnă 50% PSD în guvernare. Deci, este clar că acest lucru nu există. Dar dacă mă uit puţin la modul în care domnul Băsescu a lucrat cu colaboratorii săi, gândiţi-vă la modul în care la tratat pe Andrei Pleşu, pe Renate Weber, pe Claudiu şi pe Adriana Săftoiu, pe cei mai apropiaţi colaboratori. Deci dacă cineva crede vre-o secundă că făcându-i un serviciu domnului Băsescu primeşte vre-o răsplată alta decât un cuţit înfipt în spate înseamnă că nu îl cunosc suficient de bine.

Realizator: Mâine va fi Congresul PSD. Simţiţi ca fiind un moment dificil politic?

Mircea Geoană: Pentru ţară este un moment dificil. În mod cert, pentru ţară este un moment dificil. Şi cine spune că acest lucru nu este adevărat, fie minte, fie nu e suficient de bine informat. De aceea, congresul nostru de mâine va fi un congres în care, în mod clar, va trebui să ne precizăm poziţia politică faţă de actuala situaţie - e un lucru firesc. Este un congres în care voi lansa principalele direcţii ale programului meu de preşedinte al României. De fiecare dată, acest lucru se face într-un cadru oficial, statutar, va fi un congres masiv, cu peste 12-14 mii de invitaţi şi de participanţi din partea partidului nostru şi a alianţei PSD-PC şi după aceea, evident, această ofertă pe care o prezint românilor o voi dezbate public, voi merge în toate regiunile ţării, voi discuta cu cei mai buni economişti ai ţarii, cu cei mai buni specialişti din diverse domenii, din agricultură - în mod clar un domeniu pe care trebuie să-l punem în valoare, cu cei care pot să finanţeze infrastructură românească, cu cei care pot să construiască locuinţe pentru tineri şi voi continua să mă interesez cu privire la starea sănătăţii, în special în mediul rural şi pentru cei care au venituri mici şi pensionari şi bineînţeles ne vom ocupa în continuare de o ofertă puternică pe educaţie, pentru că fără o educaţie bună, naţiunea română nu are viitor. Aş dori să profit şi de ziua de 1 octombrie, pentru a transmite celor care îşi serbează astăzi ziua persoanelor vârstnice...

Realizator: PSD s-a retras din guvern într-un moment în care pensia minimă creştea.

Mircea Geoană: Este un lucru bun, şi am contribuit la acest lucru, am contribuit la creşterea pensiilor...

Realizator: Nu, nu vă dezavantajează?

Mircea Geoană: Nu cred că pensionarii României au astăzi ca preocupare ce se întâmplă cu faptul că PSD e sau nu e în ziua în care creşte pensia minimă socială. Oamenii ştiu că ţinem la ei, oamenii ştiu că îi respectăm, că nu este o chestiune conjuncturală, că domnul Băsescu, când am crescut pensiile acum doi ani de zile, a spus că nu sunt bani şi a încercat să-i încaiere pe cei bătrâni cu cei tineri... Iar vorbind de cei tineri, începutul de an universitar este iarăşi un moment frumos. Într-un fel poate simbolic, este o punte între generaţii, între cei vârstnici şi cei tineri. Este poate o ştafetă între generaţii şi întotdeauna când mă întâlnesc cu pensionarii României, după întrebarea care deja mă obsedează când văd un talon de pensie şi îmi spun oameni din toată ţară, "Domnule Geoană, cu pensia asta cum pot eu să trăiesc?", dar a doua întrebare de fiecare dată, şi am văzut zeci de mii de pensionari în mii de locaţii din ţară, a doua întrebare: "Cum faceţi cu locurile de muncă pentru tineri?", "Cum faceţi cu casele pentru tineri?". Această generozitate şi această solidaritate între generaţii sper să devină regulă în anii următori.


Realizator: Domnule preşedinte al Senatului şi preşedinte al PSD, în ce fel veţi căuta să duceţi campania această electorală pentru a crea o senzaţie de stabilitate, de calm?

Mircea Geoană: În primul rând, este felul meud e a fi. Sunt o persoană echilibrată, un om care încurajează dialogul, un om care ştie să asculte şi să facă echipă. De aceea această campanie nu va fi una violentă din partea mea. Nu cred că atacarea personală a adversarului şi a contracandidatului reprezintă o soluţie. Dar voi vorbi mult mai clar despre ce au însemnat ultimii cinci ani de zile cu Traian Băsescu la conducerea ţării. Am să-i întreb pe cei care au votat Traian Băsescu acum cinci ani de zile, dacă sunt mulţumiţi şi dacă promisiunile de trai mai bun sunt îndeplinite sau nu. Am să vorbesc cu cei care, poate, azi sunt dezamăgiţi de politică şi voi încerca să-i conving că aceste alegeri sunt cele mai importante din ultimii 20 de ani de zile.

Realizator: Nu vă temeţi că absenteismul va juca un rol important?


Mircea Geoană: Mi-e teamă de acest lucru şi mi-e teamă nu atât de mult de rezultatul electoral, pentru că până la urmă cineva va câştiga şi sper să fiu eu acela, dar acest declin constant al participării la vot arată o dezamăgire crescândă a publicului românesc faţă de modul în care clasa politică, guvernele, politicienii, preşedinţii îşi fac datoria faţă de cei pe care trebuie să îi reprezentăm. Eu sper ca aceste alegeri şi criza pe care o traversăm, că ea e o criză internă şi externă, să fie poate şi un fel de electroşoc care să ne trezească şi să ne aducă de adevăratele priorităţi ale României şi ale românilor, care sunt redresarea economică, locuri de muncă, infrastructură, agricultură. Pentru că lecţia cea mai brutală a acestei crize este că dacă u ai o economie puternică, eşti extrem de vulnerabil. Poţi să fii în NATO şi UE, nu te pune la adăpost de astfel de situaţii. De aceea intru în această campanie extrem de hotărât să-i aduc acestei ţari unitatea şi liniştea cu care să putem construi. Sunt un om care nu are nici un fel de sentiment de răzbunare faţă de adversarii politici, nu-mi place vendeta politică şi voi fi capabil, ca preşedinte al României, să discut şi cu viitoarea opoziţie, să pot să discut şi cu foştii preşedinţi, inclusiv cu domnul Băsescu. Va fi un fost şef de stat şi va trebui respectat, aşa cum dânsul nu l-a respectat pe domnul Iliescu ca fost şef de stat, aşa cum regele Mihai, Emil Constantinescu, fost şef de stat, trebuie să fie respectaţi, pentru că sunt instituţii în sine, nu neapărat un nume şi un prenume sau un fost adversar politic, deci pot să aduc reconcieliere în ţara aceasta şi un sens de unitate.

Realizator: PSD ar mai putea lua în calcul la un moment, în curând, negocieri cu PD-L privind o formulă guvernamentală?

Mircea Geoană: În viaţă şi în politică, niciodată să nu spui niciodată, cum zic englezii, dar, în mod clar...

Realizator: Dar în ce condiţii?


Mircea Geoană: În mod clar această experienţă extrem de dezamăgitoare şi-a pus amprenta asupra noastră. Suntem acum deschişi dialogului cu toate partidele parlamentare, nu vă ascund faptul că există o amintire de colaborare mult mai corectă de la cu cei de la PNL, dar evident acest lucru va fi decis de către viitorul preşedinte în conversaţie cu partidele parlamentare, voi încer ca să dau României o majoritate solidă şi nu vă ascund faptul că, dacă se poate şi dacă guvernele pe care le vom avea în anii următori vor fi cu adevărat performante şi vor fi cu adevărat guverne de bună guvernare şi nu de proastă guvernare, de ce nu, având un mandat de 5 ani de zile, să putem să asugurăm o majoritate pentru două cicluri politice, dând astfel continuitate unor proiecte, pentru că discontinuitatea şi întreruperea şi legenda Meşterului Manole repetată la nesfârşit reprezintă una din cauzele de ce azi nu avem infrastructură, de ce azi lumea e dezamăgită şi de ce decalajale faţă de lumea civilizată cresc în loc să scadă.


Realizator: Pe de altă parte, numărând, din niu întorcându-ne la termenul constituţional, 15 zile plus 45 de zile, s-ar părea că viitorul guvern va trebui să fie făcut sub auspiciile actualului preşedinte.

Mircea Geoană: Vom vedea acest lucru, dar oricum este un lucru neesenţial. Este o guvernare muribundă şi este regimul Băsescu - Boc, care este muribund şi acest lucru este o veste bună pentru România. Mai avem 50 de zile sau aproape 60 de zile până la alegerile prezidenţiale, au trecut 5 ani lungi, plini de scandal, plini de tensiune, de lucruri care poate s-au făcut şi bine, dar şi de foarte multe şanse care au fost irosite şi sunt absolut convins că acest regim politic este la amurg şi cred că va trebui să învăţăm cu toţii din experienţa acestor 5 ani.

Realizator: Vă bazaţi în acest moment pe susţinerea întregului partid?

Mircea Geoană: Absolut şi într-un fel deciziile domnului Băsescu de a...

Realizator: Se speculează mult că sunt presiuni din anumite zone din teritoriu, cum că nu e bine ce s-a făcut.

Mircea Geoană: Nu există, suntem un partid extrem de disciplinat. Au fost voci care au spus că nu e bine să intrăm la guvernare şi erau argumente rezonabile şi partidul a mers fără ezitare în acea direcţie. În clipa în care am constatat că domnul Traian Băsescu nu are nimic altceva decât interesul său electoral pe agendă, într-un fel poate că tot răul spre bine, vom fi un partid care va găsi poate modalităţi mai credibile de a critica ceea ce s-a întâmplat în aceşti 5 ani de zile, partidul este unit şi mâine la congres o să vedeţi ce înseamnă un mare partid când se mobilizează şi când se pregăteşte de o campanie electorală.


Realizator: Şi nu va fi doar un moment de campanie electorală sau moment festiv, să-i zicem.


Mircea Geoană: Nu, va fi un moment de mare cumpănă, pentru că atunci când ai un congres...


Realizator: Ne anunţaţi o surpriză?


Mircea Geoană: Nu vă anunţăm nici o surpriză. Surpriză este că partidul este mobilizat, dar vreau să fac un apel de la acest microfon atât de mult ascultat de mulţi români şi de oameni care de multe ori au în agricultură sau în mediul urban, pensionari sau mai tineri, multe probleme, să le spun că am nevoie de încrederea votanţilor PSD, că am foarte multă nevoie de încrederea tuturor românilor, pentru că viitorul preşedinte va trebui să aibă încrederea tuturor românilor pentru a putea să ieşim din această criză fără sfârşit.

Transcriere Rador.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, despre modificarea directivei pentru emisiile din industrie
Interviuri 16 Martie 2023, 15:29

Ministrul mediului, Tanczos Barna, despre modificarea directivei pentru emisiile din industrie

Interviu acordat corespondentului RRA la Bruxelles de Tanczos Barna, ministrul mediului.

Ministrul mediului, Tanczos Barna, despre modificarea directivei pentru emisiile din industrie
Dan Suciu, BNR: Avem cea mai mică dobândă de politică monetară din zonă
Interviuri 06 Octombrie 2022, 09:39

Dan Suciu, BNR: Avem cea mai mică dobândă de politică monetară din zonă

"Apel matinal" - Invitat: Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a României.

Dan Suciu, BNR: Avem cea mai mică dobândă de politică monetară din zonă
De ce pleacă tinerii din România
Interviuri 05 Octombrie 2022, 09:35

De ce pleacă tinerii din România

Apel matinal" - Invitat: Cătălin Zamfir, sociolog și director al Institutului de Cercetare a Calității Vieții al Academiei...

De ce pleacă tinerii din România
Ministrul Tánczos Barna despre Strategia forestieră națională
Interviuri 29 Septembrie 2022, 09:05

Ministrul Tánczos Barna despre Strategia forestieră națională

Apel matinal - Invitat: Tánczos Barna, ministrul mediului, apelor şi pădurilor.

Ministrul Tánczos Barna despre Strategia forestieră națională
Medicul Gindrovel Dumitra: Va fi un sezon gripal destul de intens
Interviuri 28 Septembrie 2022, 09:48

Medicul Gindrovel Dumitra: Va fi un sezon gripal destul de intens

Apel matinal - Invitat: medicul Gindrovel Dumitra, vicepreședintele Societății Naționale de Medicină a Familiei.

Medicul Gindrovel Dumitra: Va fi un sezon gripal destul de intens
Reformă teritorială și unificarea localităților
Interviuri 22 Septembrie 2022, 09:22

Reformă teritorială și unificarea localităților

„Apel matinal” - Invitat: Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România.

Reformă teritorială și unificarea localităților
"E necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 10% începând cu 1 ianuarie"
Interviuri 20 Septembrie 2022, 09:00

"E necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 10% începând cu 1 ianuarie"

"Apel matinal" - Invitat: Ministrul muncii și solidarității sociale, Marius Budăi.

"E necesară o majorare a pensiilor de cel puțin 10% începând cu 1 ianuarie"
Dîncu: România vrea să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Israelul
Interviuri 17 Septembrie 2022, 09:03

Dîncu: România vrea să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Israelul

Interviul integral cu ministrul apărării, Vasile Dîncu, aflat în vizită în Israel.

Dîncu: România vrea să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Israelul