Radio România Actualităţi este un post "foarte tare"
Bloggerul Cristian China-Birta a povestit cum a parcurs drumul până la Baia Mare pe viscol şi ninsoare ghidându-se după ştirile din trafic de la RRA.
Articol de Cătălin Cîrnu, 01 Februarie 2014, 16:09
Astăzi la emisiunea "Ca pe Roate" avem din nou un invitat special, pe bloggerul Cristian China-Birta (alias <Chinezu'>).
Gazda emisiunii - Dan Creţa - l-a chestionat în legătură cu experienţa sa radiofonică, discuţie din care a rezultat că invitatul nostru a avut unele prejudecăţi de care spune că a scăpat ascultând şi reascultând Radio România Actualităţi.
"Când spuneam Radio România Actualităţi, eu aveam în minte un post bătrânicios, "Cotele Apelor Dunării", un teatru radiofonic, că aşa funcţionează lumea, cu prejudecăţi.
"Dar pe drumul spre Baia Mare mi-am dat seama că ăsta e un post foarte tare, l-am ascultat şi sâmbata aia, şi duminică, şi luni şi pot să spun acum că l-am setat în maşină, că acolo acult eu radioul.
"Şi-apoi m-am uitat pe Facebook, Twitter şi am văzut cât de prezenţi sunteţi şi acolo.
"S-aud în emisiunile RRA spunându-se "Twitter" de nu ştiu câte ori! Trebuia să strig "Fraţilor, am învins!", asta trebuia să fac!" a spus bloggerul la RRA.
Cristian China-Birta spune că radioul "cumva seamănă cu Twitter-ul", fiind mai rapid şi mai dinamic, unde "trebuie să fii mereu pe fază şi unde afli prima oară ce se întâmplă".
Bloggingul "e ca presa scrisă", mai spune Cristian China-Birta, în vreme ce Facebook-ul "e ca televiziunea, are anumite ore pe zi în care lumea se adună".
Audio: Cristian China-Birta în dialog cu Dan Creţa.