Horst Friedrich Weber
Arhitect de meserie, Horst Weber a fost pasionat de pictură, dar vorbea cu mândrie nu despre lucrările lui ci despre cele ale artiştilor consacraţi pe care le avea.
16 Decembrie 2010, 03:13
O întâlnire scurtă şi o amintire frumoasă este tot ce pot spune acum despre Horst Friedrich Weber pe care l-am cunoscut în toamnă la Munchen.
Sas născut la Hunedoara, şcolit aici în România, plecat de 30 de ani în Germania, păstra în suflet dragostea pentru cultura românească.
A fost unul dintre membrii activi ai cenaclului Apoziţia, colabora la revista cu acelaşi nume, în ultimul timp era vice preşedinte al asociatiei culturale româno-germana Apoziţia.
A promovat in primăvară proiectul primei şcoli de limba română pentru copii între 4 şi 12 ani din Munchen, şcoală care funcţionează din septembrie, dar el n-a apucat prea mult să se bucure de această izbândă.
Audio: Interviul cu domnul Horst Friederich Weber.
Făcusem un interviu când l-am vizitat despre cărţi, cenaclu, România.
Când am sunat să anunţ data şi ora difuzării, am aflat cu uimire că nu mai e printre noi, plecase într-o lume mai bună, poate.
Cu uimire, zic, pentru că păstrez şi acum amintirea despre un om ce părea plin de viată, deşi cu o notă de nostalgie în voce.
Aud şi acum invitaţia ce chiar părea sinceră, să-i vizitez ori de câte ori am ocazia şi să rămân în casa lor plină de cărţi şi de tablouri.
Arhitect de meserie, Horst Weber a fost pasionat de pictură, dar vorbea cu mândrie nu despre lucrările lui ci despre cele ale artiştilor consacraţi pe care le avea.
Tristeţea la aflarea veştii că nu mai e şi că măcar nu apucasem să-i fac o bucurie printr-un interviu difuzat in ţara de unde a plecat şi unde mai are prieteni. m-a oprit s-o fac atunci.
Dar, sper, că mulţi care l-au cunoscut îşi vor aminti cu drag de domnul Weber.