Gestionarea biodiversităţii Dunării
Sunt alocate sume importante de bani pentru întregirea patrimoniului de valori naturale europene.
12 Iulie 2016, 10:41
Gestionarea durabilă a zonelor bogate în faună şi floră, protecţia şi conservarea biodiversităţii stau la baza politicilor europene indiferent de domeniu.
Sunt alocate sume importante de bani pentru întregirea patrimoniului de valori naturale europene.
Domnul Grigore Baboianu, guvernatorul Biosferei Delta Dunării, ne prezintă un proiect transfrontalier pentru atragerea în zona de protecţie a Deltei din Ucraina.
AUDIO: Europa verde.
Grigore Baboianu: Este foarte importantă regiunea pentru că formează un amestec de habitate acvatice şi terestre formate în primul rând de Dunăre şi Delta Dunării, care întâmplător este despărţită de o graniţă administrativă, Delta din Ucraina fiind de fapt delta pe care Braţul Chilia o dezvoltă pe teritoriul Ucrainei, în suprafaţă de circa 46.000 ha. Pe teritoriul României este partea cea mai importantă a Deltei Dunării, de circa 434.000 ha, iar Prutul ajunge în Dunăre în zona de întâlnire a rezervaţiei Biosferei Delta Dunării cu rezervaţia Prutul de Jos.
Reporter: Delta Dunării este vestită pentru fauna şi flora sa, de o valoare deosebită.
Grigore Baboianu: Valoarea ecologică este inestimabilă. Dacă spun doar că în Delta Dunării au fost identificate peste 7.400 de specii de plante şi animale care reprezintă peste o treime din numărul de specii găzduite de habitatele României, cred că este un argument foarte important.