Turism inedit în România
Suedezii vor fi cazaţi în case de paie în Sălaj, iar turiştii care vor ajunge în staţiunea Şugaş Băi se vor bucura în scurt timp de un teren de mini golf.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 24 Aprilie 2012, 12:54
Un inedit program turistic a început în judeţul Sălaj printr-un parteneriat româno-suedez.
Prin intermediul acestui proiect, turiştii, în special cei din Suedia, vin să-şi petreacă vacanţele în acest an în judeţul Sălaj. Condiţiile de cazare vor fi unele cu totul şi cu totul deosebite. Hotelurile vor fi înlocuite cu case acoperite cu paie, parchetul va fi înlocuit cu argilă, duşul cu pârâul, iar bucătaria modernă cu un cuptor din piatră şi cu un ceaun din bronz în care vor fi gătite sarmale şi alte preparate tradiţionale.
Adrian Lungu ştie mai multe.
Şi judeţul Covasna încearcă să atragă turişti. De aceea staţiunea Şugaş Băi va avea în scurt timp un teren de mini golf, unul pentru sporturi extreme, un bazin cu apă minerală şi o modernă bază de tratament. Autorităţile locale au demarat un proiect de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii turistice a staţiunii, urmând să investească aici peste 6 milioane de lei. Proiectul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional.
Se spune că locul pe care s-a ridicat staţiunea Şugaş Băi a fost descoperit în anul 1840 de câţiva căutători de aur, care au găsit aici ceva mai valoros decât aurul pentru sănătate. Au descoperit ape minerale şi mofete, excelente remedii naturale pentru o serie de boli care altfel se tratează cu pumni de medicamente.
Staţiunea se află la numai opt kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe şi a început să fie frecventată de tot mai mulţi turişti după ce autorităţile locale au înţeles că nu e de ajuns să-i oferi turistului doar un pat bun, o porţie zdravănă de mâncare, ozon şi îmbăieri în apă minerală. Trebuie să îi oferi şi distracţie.
Aşa că anul trecut au pus în funcţiune o nouă pârtie de schi, iar luna aceasta, odată cu venirea primăverii au început lucrările pentru amenajarea unui teren de tenis, a unui teren de minigolf şi unul de sporturi extreme. De asemenea, va fi refăcut bazinul de înot cu apă minerală şi va fi modernizată baza de tratament cu băi calde.
Investiţia se cifrează la peste 6 milioane de euro şi va fi finanţată din fonduri europene. Autorităţile vor să facă din această staţiune un loc în care turiştii să evadeze la fiecare sfârşit de săptămână ca să-şi reîncarce „bateriile” şi să se distreze alături de familie şi prieteni, ne-a informat Oana Negrea.