Soluţia nu e în droguri
Radio România Actualităţi continuă să oublice mărturiile unor oameni care au fost victime ale consumului de droguri.
15 Noiembrie 2011, 20:19
Având în vedere provocările societăţii în care trăim, credem că este nevoie de o campanie susţinută de informare cu privire la riscurile la care se expun cei ce consumă asemenea substanţe.
Chiar dacă există situaţii disperate sau probleme prin care treceţi, soluţia nu este în droguri. Va mărturiseşte un bărbat care la 43 de ani s-a lăsat amăgit că poate să îşi rezolve preblemele, creându-şi altele.
Un interviu realizat de Ramona Alexandrescu.
Consumul de droguri în rândul populaţiei tinere şi adulte este în creştere faţă de anul 2007, se arată în Raportul Naţional privind situaţia drogurilor prezentat de Agenţia Naţională Antidrog. Autorităţile spun că se înregistrează o creştere alarmantă a consumului de substanţe cu efect psihoactiv, iar o posibilă explicaţie ar fi că preţul lor este mult mai mic faţă de celelalte droguri şi sunt mult mai accesibile.
În Capitală, numărul estimat al consumatorilor de droguri este de peste 18 mii, iar comparativ cu anii trecuţi se observă o uşoară creştere. În ceea ce priveşte tratamentul persoanelor consumatoare de droguri, reprezentanţii ANA au spus că anul trecut peste 2 mii de persoane au beneficiat de acesta, iar mai mult din jumătate au primit asistenţă în regim de internare. Deşi drogul principal pentru care s-a solicitat asistenţă anul trecut a fost din categoria celor clasice, cum ar fi opiu sau heroină, se observă o creştere semnificativă a cererii de asistenţă pentru consumul de substanţelor cu efect psihoactiv, adică etnobotanice.
Din studiul prezentat de Agenţia Naţională Antidrog mai reiese că incidenţa bolilor infecţioase asociate consumului de droguri în rândul consumatorilor indică o creştere uşoară pentru hepatita B şi HIV. Dintre drogurile ilegale, cel mai consumat este canabisul, urmat de ecstasy şi heroină, ne-a transmis Daniela Mănuţă.