Producătorii arădeni s-au asociat
Ei speră că astfel produsele lor vor fi atestate şi protejate la nivelul Uniunii Europene.
Articol de Ioan Suciu, 01 Februarie 2010, 12:53
Iniţiatorul acestui demers este Adam Alda, directorul Oficiului Judeţean pentru Consultanţă Agricolă Arad, care speră la înfiinţarea unor zone unde să fie vândute în mod constant produsele tradiţionale şi ecologice din Arad.
Până în momentul de faţă, au fost identificate un numar de 33 de produse tradiţionale din judeţul Arad, printre care se numără pita de Pecica, salamul de Nădlac, brânzeturile de Sofronea, vinuri de la cramele din Mâşca-Măderat, mnerie de prune din Aldeşti, produse apicole de Buteni, găluşte slovăceşti, tăiţei de casă de Pecica, plăcinte de casa de Craiva, pălinca de Sepreuş şi altele.
Ioan Suciu ştie cu ce se mănâncă aceste bunătăţi, şi vă spune şi vouă în reportajul următor, însoţit de fotografiile alăturate.