Minds Hub
Primul centru de educatie colaborativă din Romania şi-a deschis porţile la Timișoara.
Articol de Alina Bujancă, 28 Martie 2016, 19:08
Hub-ul este un spatiu de circa 200 mp, care cuprinde mai multe încăperi concepute de trei designeri şi un arhitect, împreună cu studenti de la mai multe specializări, care s-au ocupat de toate aspectele de amenajare si funcţionare a centrului. Spatiul cuprinde o sufragerie în care găseşti scaune rezistente din carton, pereţi tapetaţi cu tăieturi din ziare şi creioane ce inspiră o atmosferă dinamică de lucru, promovând ideea că prin colaborare studenţii se pot dezvolta atât profesional cât şi în plan personal.
A doua încăpere este o bibliotecă supendată, cu jocuri de lumini şi umbre, în care privirile sunt conduse către un scaun agăţat de tavan, pe care stă scris” Studenţi cu scaun la cap”. Biblioteca conţine şi o uşă secretă aflată în spatele rafturilor care maschează intrarea în sala de şedinţe, inundată în culori schimbătoare. Aceasta face trecerea spre zona de co-working, care conţine mici separeuri realizate ingenios, în care mesele sunt construite, spre exemplu, din cauciucuri, oglinzi şi leduri imaginând un tunel menită să te inspire. Pe perete poţi vedea un panou imens realizat din mii de taste provenite de la 80 de tastaturi, cu care s-a scris” HUB”.
În total, o investitie de 85 000 de euro şi multă muncă de echipă. Urmează peste 300 de evenimente şi peste 20 de proiecte pe an pentru peste 4000 de tineri. Proiectele se vor desfasura în colaborare cu companiile din Timişoara şi vor ajuta la inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii. Studenţii au la dispozitie şi o platformă e-learning pe care se vor putea înscrie pentru a participa la cursuri de pregătire susţinute gratuit de firmele partenere. Minds Hub va găzdui traininguri, work schop-uri, cluburi de carte, programe de mentorat, seminarii de afaceri, prezentări şi coferinţe, iar participanţii la activităţile hab-ului vor fi atît studenţi cât şi profesori, profesionişti în business si reprezentanţi ai ONG-urilor care cred in educatia de tip colaborativ.