Meserii şi meseriaşi
Muritori care-şi fac treaba ca nemuritorii şi o vizită la singurul muzeu românesc al cofetăriei.
16 Februarie 2010, 14:37
Arădeanul Ioan Gui, bihorean la origine şi cu studii de sculptură, este un maestru cofetar de altădată, care în ultimii 30 de ani a adunat cărţi vechi cu reţete, dar şi majoritatea echipamentelor folosite de cofetarii arădeni în perioada interbelică.
Aşa s-a născut la Arad unicul muzeu al cofetariei din România.
Aici puteţi vedea formele din oţel special în care se turnau decoraţiunile din ciocolată sau maşinăriile pentru făcut îngheţată, strânse de Ioan Gui de prin atelierele fostelor cofetării.
Ascultaţi reportajul lui Ioan Suciu pentru mai multe detalii şi daţi o raită şi în galeria foto.
======================================================================
Meseria este brăţară de aur şi pentru un croitor, un ceasornicar, un gabor costorar şi dacă mai e loc un batrân cizmar.
Trei olteni şi-un ţigan, adica nu; patru muritori care-şi fac treaba ca nemuritorii - ce iese din mâna lor e perfect şi veşnic.
Ascultaţi un reportaj realizat de colegul nostru, Gabriel Schirger.