Gospodinele trebăluiesc de zor
Cumpărăturile şi pregătirile pentru masa de Paşte sunt pe ultima sută de metri la Iaşi.
20 Aprilie 2011, 17:04
Reteţele pentru bucatele tradiţionale sunt păstrate cu sfinţenie în multe localităţi din judeţul Iaşi. Cele mai căutate ramân acele reţete vechi după care bunicile noastre pregăteau bunătăţile care vor sta pe masa de Paşte.
Drobul în prapure sau pască cu smântână şi brânză de vaci sunt preferate de ani de zile de ieşeni. Multe reţete s-au mai înnoit, adică sunt adăugate mirodenii nou descoperite. Batrânele satului, dar şi cele de la oraş cu greu divulgă reţetele moştenite.
Gospodinele par a fi "în competiţie" în aceste zile pentru că fiecare vrea să facă tot ce e mai bun, mai gustos şi mai atrăgător la aspect. E dificil să refuzi când toate arată atât de bine iar mirosul este tot mai îmbietor.
Raluca Daria Diaconiuc a aflat ce pregătesc de Paște gospodinele din Iași.