Fermierii călărăşeni au descoperit „Limuzina”
Vaca Limousine a fost „adoptată” de fermierii călărăşeni care s-au reorientat spre producţia de carne.
Articol de Daniela Mihalache, 08 Octombrie 2009, 13:38
Fermierii spun că nu mai au cui să vândă laptele şi că subvenţiile sunt prea mici, aşa că Asociaţia Crescătorilor de Taurine din judeţ a început să deruleze un proiect care să vină în sprijinul micilor şi marilor crescători.
Roadele proiectului abia acum se culeg. 4000 de vaci româneşti, încrucişate cu rasa Limousine, aduc deja bani în buzunarele fermierilor.
Dacă limuzina fermierilor este acum vaca Limousine, şi gospodinele pot apela la calităţile ei. Anton Magearu, preşedintele asociaţiei, spune că friptura de viţel din această rasă se prepară mult mai repede decât cea de pui.
Reporterul nostru, Daniela Mihalache, a aflat mai multe despre această rasă.