Apicultura, în declin
Din multitudinea preopcuparilor oamenilor de la sate, albinăritul se înscrie nu doar pe linia unei tradiţii ce vine din vechime, ci şi activităţilor mari aducătoare de venituri.
Articol de Ştefan Daraban, Iaşi, 02 Octombrie 2009, 12:54
Mai mult, stuparitul are şi efecte ecologice multiple, ştiută fiind contribuţia albinelor la polenizarea plantelor, de unde şi dezvoltarea florei, că să nu mai vorbim de valoarea nutritivă şi beneficiile mierii de albine pentru sănătatea omului.
Din păcate, ca şi în alte domenii, apicultura este în ultimii ani într-un mare declin, faţă de ceea ce a fost cândva.
O atestă datele la nivelul fiecărui judeţ, dar o spun şi oamenii a căror pasiune întrece greutăţile cu care se confruntă zi de zi şi mai ales atunci când este vorba despre valorificarea produselor obtiune, cum este mierea, propolisul şi alte produse adiacente.
Pentru reportajul integral ascultaţi: