Sucul de sfeclă roşie, un remediu eficient pentru hipertensiunea arterială
În cazul în care aveţi problemele cu tensiunea arterială ar fi bine să mâncaţi mai des salată de sfeclă rosie, pentru că acest aliment normalizează presiunea sângelui
Articol de Elena Marinescu , 16 Ianuarie 2018, 15:50
Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca acest efect se datoreaza unui compus din sfecla, nitratul, care are un puternic efect vasodilatator si care se regaseste si in legumele verzi. Mai exact, se pare ca acesta intra in reactie cu unii compusi din sange si creeaza un gaz care determina largirea vaselor de sange, fapt care conduce la diminuarea presiunii arteriale si la reducerea riscurilor pe care le ridica bolile de inima pentru sanatate.
Un articol din publicatia Asociatiei Americane a Inimii sustine ca persoanele care consuma zilnic 250 ml de suc din sfecla rosie isi reduc hipertensiunea arteriala cu aproape 7%, efectele fiind vizibile inca dupa primele 24 de ore de la ingestie. Se pare ca si o cantitate mica de suc din sfecla rosie reduce tensiunea arteriala, chiar si in cazul persoanelor cu o tensiune normala.
Cunoscuta inca din Antichitate pentru beneficiile sale, sfecla roşie conţine si o serie de alte substante utile pentru echilibrul organismului uman dintre care amintim acidul folic, vitaminele din gama complex B, vitaminele A si C, calciul, magneziul, fosforul, potasiul si unii antioxidanti.
Afectiunea cu cea mai mare frecventa la populatia adulta din tarile dezvoltate, hipertensiunea este o boala tacuta care afecteaza tot mai multi oameni la nivel mondial si de care, conform statisticilor, sufera si 40% dintre români.