"Visul unei nopţi de vară" cu actori între 5 şi 18 ani.
Românii i-au spus rozmarinului roua mării, iar grecii copacul de tămâie.
Descoperă cum pot avea acces la informaţii nevăzătorii.
Dafni a fost o nimfă transformată într-un copac, în dafin.
Trezeşte mintea mai bine decât cafeaua şi este un balsam expectorant care scade febra.
Chardonnay-ul este cel mai nobil şi cel mai căutat vin alb.
Cei patru sute de ani de la observaţiile făcute de Galileo Galilei, sărbătoriţi şi în România.
Mersul pe bicicletă face traficul frumos şi piciorul sănătos.
Un sălăjan se poate lăuda cu o sută de meserii dovedite.
Sumerienii foloseau cimbrişorul încă de acum 5.500 de ani ca mirodenie şi bază pentru remedii, iar egiptenii îl foloseau ca...
În jurul poneilor s-a dezvoltat o adevărată industrie.
Cabernet Sauvignon este un vin plin de virilitate şi forţă. E robust şi învăluitor.
Cimbrul te face să savurezi cu nesaţ ciupercile şi cremele cu unt, salata de roşii cu salvie şi cartofii cu rozmarin.
Vă împărtăşim astăzi secretul castraveţilor muraţi în saramură.
Hreanul hrăneşte, întăreşte şi vindecă tot felul de neputinţe.
Un vin trebuie gustat şi apreciat după anumite criterii. Cum se face asta?
Vizite din faţa calculatorului în cele mai căutate insituţii culturale
Din "Manualul somelierului" aflăm că prima regulă a asocierii mâncărurilor cu vinul este armonia.
Mustus în latină însemnă nou sau proaspăt. Vinum mustum era mustul, vinul cel nou, dulce, nefermentat.
Sunetul de toacă face legătura între ceea ce se vede şi ceea ce nu se vede, ce se cunoaşte şi ceea ce nu se cunoaşte.
Mujdeiul de usturoi, cu apă sau cu moare, simplu sau îmbogăţit cu ulei, cimbru sau pătrunjel, a fost multă vreme o mâncare de...
Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir sau Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc sunt vinurile roşii şi vinurile albe,...
Aţi încercat vreodată ţelina fiartă la abur cu pasta de usturoi? Are gustul celui mai delicat unt.
Între alium si alimentum, adică usturoi şi aliment, în latină, există o legatură subtilă. Şi unul şi celălalt hrănesc şi dau...
Transformă mişcările zilnice în electricitate.
Despre un public şi un artist tânăr care au în comun pantomima.
Sosul oltenesc de iaurt.
În Occident au apărut "pastilele de hrană".
Un orăşel de mineri din Valea Jiului găzduieşte unul dintre cele mai bune cluburi sportive de tir cu arcul din...
Mâncarea tradiţională românească abundă în grăsimi, fie că e vorba de carne de porc, fie că sunt preparate prăjite în ulei.
Site-urile matrimoniale şi spaţiile de socializare au devenit alternativa persoanelor timide şi în lipsă de timp pentru...
Bubu, Mihai şi Claudiu din centrul vechi al Bucureştiului şi povestea maturizării precoce şi a grijilor de zi cu zi pe care...
Ne fac zilele şi călătoriile mai frumoase chiar dacă pentru unii rămâne doar o formă de cerşetorie.
Glocalizarea mâncării ("Global şi local")
Te ajută să trăieşti ecologic. Învăţăm să respectăm natura şi să profităm de tot ce ne oferă pentru ca lumea să fie mai curată.
Pălăriile au apărut ca un accesoriu destinat aristocraţilor.
Atenţionare Cod roşu de viscol puternic, ce vizează pe parcursul zilei de vineri, zone montane din şapte judeţe, precum şi Coduri galbene şi portocalii de vânt puternic şi ninsori importante în cea mai mare parte a ţării, valabile joi şi vineri.
Aproape 5.000 de pompieri cu peste 4.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi al...
Guvernul a adoptat joi strategia naţională în domeniul energiei pentru următorii 10 ani, cu prelungire până în 2050.
Sunt 950 de secții de votare în afara țării, cu 35 mai multe față de cele de la europarlamentarele din iunie.
Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi că, după ce Ucraina a operat atacuri cu rază lungă de acţiune împotriva Rusiei,...