Răsfăţ cu gogoşi
Reţetele pentru copii mofturoşi ale Laviniei Vasiliu sunt difuzate, "La dispoziţia dumneavoastră" în fiecare luni, după 20.30
Articol de Lavinia Vasiliu, 14 Martie 2016, 16:36
Când descoperi pe internet un titlu ca „cele mai fine gogoşele din universul cunoscut”, curiozitatea nu-mi dă pace şi zic că-i musai să încerc reţeta. Evident că intră la categoria delicios, nerecomandat, de făcut cât mai rar.
Aşa că mi-am făcut repede lista de cumpărături şi vă spun şi dvs. că avem nevoie de:
· 200 de grame de ricotta
· 2 ouă
· 2 linguri de făină
· O linguriţă de praf de copt
· Un praf de sare
· O linguriţă de scorţişoară pudră
· Coaja rasă de la o lămâie
· O lingură de zahăr
· Zahăr pudră pentru ornare
Când aveţi toate ingrediendele, procedaţi aşa: se amestecă întâi brânza cu
ouăle. Apoi, treptat, pe măsură ce amestecaţi, puneţi scorţişoara, praful de copt, coaja de lămâie, zahărul şi, la urmă, făina. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei smântâni groase, care curge mai greu de pe linguriţă.
Ţinem aluatul acesta un sfert de oră la frigider.
Gogoşelele se prăjesc în baie de ulei, într-un tuci cu pereţii înalţi, astfel încât aluatul să nu nu ajungă la fund, când îl turnăm. Uleiul trebuie să fie încis, focul mediu.
Punem cu linguriţa cam trei gogoşele pe serie, să aibă loc să se umfle. Cam într-un minut ar trebui să fie gata, arămii, fine, delicioase.
Gogoşile le scoatem pe prosop absorbant, să mai scăpăm de surplusul de ulei. Că surplus de kilograme, sigur vom avea. Pentru certitudine, pudraţi-le şi cu zahăr.
Reţeta o găsiţi şi pe site-ul România Actualităţi, cu mulţumiri pentru deliciu către blogul lui Răzvan Exarhu, http://exarhu.ro/cele-mai-fine-gogosele-din-universul-cunoscut/ .