Deşi suntem abia la mijlocul verii, este vremea bulionului
Ceaunele au fost puse pe foc la Macea, în judeţul Arad, vestit bazin legumicol din ţară.
Articol de Dana Lepădat, 14 Iulie 2014, 09:39
Deşi suntem abia la mijlocul verii, este vremea bulionului!
Nici nu e de mirare, pentru că ceaunele au fost puse pe foc la Macea, în judeţul Arad, vestit bazin legumicol din ţară.
Pe vremuri, cei care cultivau roşii la Macea, străngeau de pe urma recoltei atâta profit căt să-şi cumpere o maşină.
Pe lângă roşii sau părădaici, cum li se spune în zonă, producătorii au cultivat din plin şi ardei, castraveţi dar şi lubeniţă şi pepene galben.
Şi cum tomatele sunt, totuşi, emblema zonei, Ioan Suciu a fost ieri la Festivalul Părădaicilor:
Audio: