Mărțișor viu în eprubetă
Mărţişor inedit în Sălaj unde biologii Centrului de Cercetări Biologice din oraşul Jibou au lansat în această dimineaţă mărţişorul viu înmulţit in vitro.
Articol de Adrian Lungu, Sălaj, 01 Martie 2016, 09:21
Mărţişor inedit în Sălaj unde biologii Centrului de Cercetări Biologice din oraşul Jibou au lansat în această dimineaţă mărţişorul viu înmulţit in vitro.
Potrivit cercetătorului Cosmin Sicora, iniţiatorul proiectului, mărţişorul este de fapt o orhidee înmulţită in vitro şi prezentată într-o eprubetă de dimensiuni reduse alături de cunoscutul şnuruleţ cu roşu şi alb.
Plantele provin din laboratorul centrului, mărţişoarele fiind expuse spre vânzare la Grădina Botanică Vasile Fati din Jibou.