Iile Aievea în vara marelui an Centenar
Atunci când vedeam alături IA veche- IA nouă in expoziția din anul 2016 nu ştiam în ce fel vor continua ce începuseră membrele grupului Semne Cusute în acţiune.
Articol de Mihaela Helmis, 03 August 2018, 13:20
Atunci când vedeam alături IA veche- IA nouă in expoziția din anul 2016 nu ştiam în ce fel vor continua ce începuseră membrele grupului Semne Cusute în acţiune.
Şi au apărut IILE aidoma - şi erau readuse acasă cămăşile noastre din mari muzee ale lumii , iar acum , după Bucureşti , IA AIEVEA se îndeplineste din nou . Grupul a devenit Asociaţie şi arhitecta Ioana Corduneanu spune cu bucurie : Am cautat sa intelegem frumusetea si sa o reproducem, ca sa o transmitem, asa cum s-a transmis mereu, din om ţn om. Trecând prin Piaţa Mică din Sibiu , aproape de Podul Mincinoşilor , e tentant să ne întîlnim într-o fabuloasă expoziţie cu cele câteva zeci de bijuterii cusute , din toate zonele ţării. La IA-AIEVEA .
Impreună cu arh. Ioana Corduneanu , cu Daniela Iovu și cu Raluca Savulescu , dar și alături de Mirela Crețu, director Pavilioane in aer liber /Muzeul ASTRA ,- spunem povestea din spatele unui adevărat fenomen. El e materializat acum si scos la public prin fabuloasa propunere de o vară de la Casa Artelor din Sibiu - o poveste cu personaje-bijuterie , iile aievea cusute cu artă, știință și iubire de doamnele care alcătuiesc Grupul ,devenit Asociație, al Semnelor cusurte în acțiune . Povestea se spune cu fiecare nouă impunsătură de ac și cu fiecare vizitator care intră in hora incredibilă a zânelor- ii și se lasă vrăjit de bogăția de semne, culori si sentimente.
AUDIO: Documentar.
Expoziţia actuală e deschisă la Sibiu, Piața Mică, Casa Artelor, nr.21
Organizatori: Muzeul ASTRA, Asociatia Semne Cusute, Muzeul Național al Țăranului Român
Colaboratori: Transylvanian Museum of Ethnography, Cluj Napoca, Muzeul Etnografic "Anton Badea" Reghin