Dacă dragoste nu e...
Diferențe dintre bărbați și femei
14 Decembrie 2011, 14:20
Nu este deloc un clișeu: bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus.
Femeile iubesc hainele, bijuteriile și cumpărăturile. Adoră să vorbească ore în șir cu prietenele lor. Bărbații iubesc berea, mașinile și gadgeturile. Adoră să privească ore în șir, alături de amicii lor, meciurile de fotbal.
Suntem, fără doar și poate, diferiți. De aceea, nu cred că-i de mirare că dacă Ana, Maria, Cristina și Andreea se întâlnesc la o cafea, ele vor dialoga spunându-și Ana, Maria, Cristina și Andreea. În schimb, dacă Radu, Mihai, George și Marius ies la o bere, vor dialoga spunându-și (afectuos): “Grasule”, “Prostule”, “Ţestosule”, "Cap" său “Moșule”. Dar poate diferențele de adresăre sunt mai puțin relevante dacă ne gândim, spre exemplu, că inima unei femei bate mult mai repede decât cea a unui bărbat, deci femeile au șanse mai mari să moară de infarct. Pe de altă parte, riscul ca un bărbat să devină dependent de alcool este de 5 ori mai mare decât în cazul reprezentantelor sexului frumos, deci este mai probabil ca un “el” să moara de ciroza decât o “ea”.
Dar să lăsăm deoparte aceste diferențe sinistre și să trecem la lucruri mai serioase. Ascultătorii noștri ar trebui să știe că dacă vor să-și mărească speranța de viață cu 5 ani, atunci nu au decât să-și sărute nevestele înainte de-a pleca dimineața la serviciu. Tot bărbații sunt considerați a fi mai “docili” în materie de dragoste, pentru că în 82% din cererile în căsătorie, ei au avut inițiativa. În schimb, în 70% din cazuri, femeile sunt cele care introduc acțiunea de divorț. În consecință, rațiunea trebuie să își găsească întotdeauna loc în relațiile amoroase și iată o curiozitate cel puțin bizară vis a vis de acest lucru: în localitatea Little Rock din SUA flirtul este ilegal. O lege foarte veche îi face pe cei surprinși în flagrant, pasibili de 30 de zile de închisoare. Fără comentarii.
Cât privește romantismul caracteristic unei povești de dragoste, știați că cel mai popular cântec pentru primul dans de nuntă este “Everything I do” al lui Bryan Adams? Sau că două din cinci persoane se căsătoresc cu prima lor iubire? Sau că Turnul Eiffel este cel mai popular loc pentru o cerere în căsătorie?
Permiteți-vă să visați cu ochii deschiși la marea dragoste pentru că există exemple în lume care ar putea să va întărească percepția ideală despre iubire: un cuplu taiwanez a fost certificat de Guiness Book drept cel mai longeviv cuplu din lume, după o căsnicie de nici mai mult, nici mai puțin de 85 de ani! Iar domnișoarele care visează la rochia perfectă din timpul nunții, ar trebui să știe că cea mai lungă trenă de mireasă din lume a măsurat 1362 de metri și a aparținut unei mirese din Cipru.
Nu vreau să părăsesc cadrul “matrimonial” al descoperirilor mele pentru că trebuie să vă mai împărtășesc un lucru: pun pariu că puțini dintre voi știați că mai mult de 10.000 dintre cuplurile căsătorite din întreaga lume s-au format în timpul pauzei de cafea. Sau că purtăm inelul de logodnă și verigheta pe al patrulea deget al mâinii stângi, pentru că în Egiptul antic se credea că o venă a iubirii merge din acest deget direct la inimă.
În încheiere, va recomand filmul “Casablanca” al cărui final este considerat a fi cel mai romantic moment din cinematografie și nu uitați, “dacă dragoste nu e, nimic nu e”.