Abecedarul de nutriție
Prof.univ.dr. Nicolae Hâncu - Inițiere în știința și arta de a mânca sănătos
Articol de Adriana Turea, 18 Iunie 2012, 12:24
În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface foamea, pofta sau gustul, dar şi pentru a trăi sănătos, ştiind că hrana este factorul cel mai important care ne influenţează traiul.
Adriana Turea ne aduce în atenție cartea prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, “Abecedarul de Nutriţie”, bazată pe cele mai noi date ale ştiinţei nutriţiei, adaptate spre a fi uşor înţelese şi aplicate de cât mai multe persoane.
Alimentaţia sănătoasă înseamnă un consum moderat, dar variat, de alimente şi preparate culinare pe care le dorim apetisante, gustoase şi sigure, repartizate în 3 mese principale şi, eventual, 2-3 gustări. Scopul alimentaţiei sănătoase este de a realiza un echilibru caloric şi nutritiv. Care sunt cele mai frecvente greșeli de alimentație? Ne răspunde autorul cărții: