Revista presei locale, 7 iunie
Articole publicate în Tribuna, Ziua de Cluj, Gazeta de Sud, Monitorul de Neamţ, Ziarul de Vrancea, Monitorul de Suceava.
07 Iunie 2010, 09:53
Tineri costumaţi în panduri au venit, ieri, în satul Cerneţi, aflat la circa trei kilometri de Drobeta Turnu Severin, unde are loc sărbătoarea anuală închinată revoluţionarului Tudor Vladimirescu. Gazeta de Sud scrie ca manifestarea are loc de peste 40 de ani, locuitorii din Cerneţi păstrând tradiţia cu sfinţenie.
Judecătoria Piatra Neamt nu va mai judeca decât cauzele cu caracter urgent anunţă Monitorul. În esentă, până la jumătatea acestei luni, când va avea loc o nouă adunare generală a magistratilor, la Judecătorie nu vor mai intra pe rol decât cauzele urgente. La Tribunal activitatea va fi suspendată timp de o oră, zilnic, în intervalul orar 10-11. Măsura este pe perioadă nedeterminată, până la rezolvarea doleantelor.
Podul Minciunilor aflat în Piaţa Mică din Sibiu se transformă pentru câteva ore în spaţiu expoziţional şi în scenă deschisă. Aici vor avea loc marţi, 8 iunie, manifestările organizate în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a "Zilelor Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Ilie Micu" Sibiu." Din Tribuna mai aflam ca toţi cei prezenţi la eveniment vor putea face o incursiune în programele instituţiei sibiene, într-un loc emblematic pentru Sibiu, începând cu ora 13, printr-un vernisaj care dă startul manifestărilor.
Lucrările de modernizare a Drumului Naţional 17 între Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc vor fi reluate începând cu data de 1 iulie 2010, scrie Monitorul de Suceava. SC CF Grup Colas Iaşi a sistat lucrările de modernizare a DN 17 în urmă cu mai bine de trei luni, după ce Compania de Drumuri Naţionale a încetat plăţile
Pentru a face loc unui centru comercial, cladirea în care a funcţionat timp de 40 de ani Autogara Focşaniului a fost demolată, în ciuda arhitecturii care aducea zonei un aer cu totul special. În doar câteva zile, clădirea simbol a zonei, cu o istorie de 40 de ani, a fost culcată la pământ de muncitori, în urma rămând o mare gramadă de moloz. În urma cu câteva săptămâni, din zona a fost taiat şi inelul de copaci bătrâni care strajuia zona. Agresiunea asupra mediului a culminat cu o anchetă a Agenţiei pentru Protecţia Mediului despre care nu se mai aude însă nimic susţin reporterii de la Ziarul de Vrancea.
Anul acesta, Cazinoul de pe faleza Constanţei împlineşte 100 de ani de la inaugurare. Un frumos „cadou”, atât pentru clădirea considerată emblematică pentru oraş, dar şi pentru constănţenii şi turiştii care vin în fiecare vară în zonă, pentru a o admira, ar fi fost finalizarea renovărilor, să-i fie redată strălucirea de altădată. În schimb, lucrările de reabilitare promise întârzie să înceapă. Scuze sunt destule: ba că mai este destul până la termenul limită dat pentru finalizarea lor (anul 2012), ba că firma care îl are în concesionare nu are fonduri. Semne ale degradării au apărut şi pe faleză, căci fisuri adânci brăzdează pavajul, în dreapta şi în stânga Cazinoului, iar bucăţi din faleză au început să cadă în mare. Şi la acest capitol există promisiuni de reabilitare, dar deocamdată doar asta sunt… promisiuni, subliniaza reporterii de la cotidianul constănţean Cuget Liber.
Clădirile-simbol ale Clujului, imobile-monument istoric în aşteptare de proprietari, valorează peste 40 de milioane de euro, potrivit unui raport al agenţiei Grup de Lux. Acestea stau de câţiva ani cu lacăte atârnate pe porţi, afişe lipite pe ferestre sau imagini ale Clujului vechi ce surprind vremuri când imobilele erau încă active în viaţa oraşului citim în Ziua.