Revista presei locale 30 noiembrie
Un dornean a terminat în trei ani turul României; Şomerii de la sate vor fi învăţaţi meserii tradiţionale.
30 Noiembrie 2010, 04:50
Mai este o zi până la deschiderea circulaţiei rutiere pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu. Constructorii şi toţi cei implicaţi lucrează non-stop pentru finalizarea investiţiei. Ieri, pe ploaie, muncitorii şi inginerii lucrau la montarea ultimelor semne de circulaţie şi a indicatoarelor rutiere, la finalizarea marcajelor rutiere şi la montarea ultimelor sute de parapeţi metalici. Toate acestea într-un ritm alert, astfel încât mobilarea rutieră a autostrăzii A1 (care coincide cu drumul european 81) să fie finalizată la timp. Au fost montate până şi indicatoarele de informare cu localităţile care sunt incluse în coridorul IV pan european de transport (centura Sibiului urmând să fie parte a acestui coridor european de transport). Sibienii trebuie să mai aibă răbdare câteva zile până vor scăpa de traficul greu din oraş, citim în Tribuna.
Directorul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Prahova atrage atenţia primăriilor din judeţ care nu deţin licenţe de transport persoane pentru microbuzele şcolare că încă mai au timp pentru a obţine aceste documente. 1 ianuarie 2011 este data limită până la care administraţiile locale mai pot scăpa de amenzile inspectorilor ARR. Telegraful de Prahova scrie căla nivelul judeţului au fost alocate 60 de microbuze care deservesc primăriile prahovene atunci când vine vorba de transportul elevilor din localitate la unităţile şcolare. Din numărul total al autovehiculelor, numai 19 beneficiază însă de licenţă pentru transport persoane.
Ornamente florale, felicitări împodobite cu plante uscate sau paiete, portofele, fulare, mănuşi, şosete sau botoşei, dar şi obiecte din lemn sau accesorii pentru împodobit bradul de Crăciun, acestea reprezintă doar o mică parte din oferta prezentată hunedorenilor la Târgul de Obiecte Confecţionate de Persoanele cu Handicap, inaugurat, ieri, la Galeriile de Artă din Deva. Evenimentul marchează „Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap”, sărbătorită în 3 decembrie, precizează cotidianul Servus.
Consiliul Judeţean Vrancea va depune două proiecte europene prin care şomerii de la sate vor fi învăţaţi meserii tradiţionale. Primul proiect are ca obiectiv principal crearea unei reţele de centre locale de informare pentru dezvoltarea micro-antreprenoriatului în zonele rurale din judeţ. Al doilea proiect, intitulat “Alege pentru tine! Formeaza-te!”, vizează promovarea măsurilor active de ocupare in rândul celor din mediul rural, pornind de la faptul ca 62% din populaţia judeţului locuieşte în mediul rural, iar un procent de 49% este angajată în agricultură, aflăm din Ziarul de Vrancea.
Ziua de Cluj anunţă că în vara lui 2011 va demara un proiect de reabilitare şi modernizare a Cheilor Turzii. Sunt vizate partea de acces şi zonele de vizitatori - poteci, indicatoare, marcaje. De asemenea, va fi elaborat şi un studiu de specialitate în vederea cartografierii speciilor de plante, urmând a fi implementat şi un sistem de monitorizare şi supraveghere GIS (Geographic Information System). Rezervaţia se remarcă printr-o diversitate biologică foarte ridicată, care se datorează proprietăţilor de relief şi prezenţei unui număr însemnat de habitate şi microhabitate. Cheile Turzii este una dintre primele trei zone de alpinism din ţară şi o regiune importantă pentru practicarea sporturilor montane, orientare turistică şi activităţi recreative.
Părinţii copiilor cu nevoi speciale vor fi educaţi, informeză Gazeta de Sud. „See beyond prejudices“ (Vezi dincolo de prejudecăţi) este titlul proiectului al cărui concept de bază este acela al comunicării, care trebuie eficientizată. Nu este vorba doar despre eficientizarea comunicării dintre copil şi părinte, ci şi a comunicării dintre elev şi profesor. 80 de părinţi ai căror copii au nevoi speciale şi sunt elevi ai Centrului de Educaţie Incluzivă (CSEI) din Târgu Jiu vor fi beneficiarii proiectului finanţat din banii Uniunii Europene.
Obiectiv Suceava îl prezintă pe Mirel Magop din Vatra Dornei. La cei 41 de ani a străbătut 11.620 km şi a poposit în 321 de oraşe. Dorneanul e mulţumit că a terminat în trei ani turul României cu bine şi se pregăteşte pentru ocolul pământului. În trei ani a străbatut 321 de oraşe, făra a avea vreun mijloc de transport, iar mărturie pentru faptul ca a poposit prin toate oraşele stau „ştampilele puse pe caietul de însemnări” şi fotografiile sale.