Revista presei locale 23 februarie
Haos urbanistic în judeţul Iaşi; Piaţa meditaţiilor pentru elevii din Cluj; Poveşti incredibile din Portul Vechi.
23 Februarie 2012, 04:38
Mii de constănţeni din zona Baba Novac Nou trăiesc un coşmar zi de zi, constată reporterii de la Cuget Liber. S-au mutat la casă nouă, dar nu se pot lăuda că au o viaţă liniştită. Chiar în apropierea vilelor se întinde o groapă ilegală de gunoi, iar imaginea nu este deloc plăcută. Împrejmuit de blocuri şi case noi, cochete, terenul ar putea face cu ochiul oricărui investitor. Deocamdată însă e al nimănui şi al tuturor. Al tuturor gunoaielor şi câinilor care şi-au găsit hrană şi adăpost aici. Vizavi este centrul de Educaţie Incluzivă „Albatros”, unde zilnic vin sute de copii.
Evenimentul regional al Moldovei semnalează un haos urbanistic în judeţul Iaşi. Lipsa unui plan urbanistic general sau neactualizarea acestuia arată, potrivit specialiştilor în construcţii, inexistenţa unei strategii coerente de dezvoltare. Doar o mică parte din comunităţile locale au reactualizat planurile, în timp ce în judeţul Iaşi există cel puţin două situaţii în care documentaţia de bază în urbanism nici nu a existat în ultimii 22 de ani.
Obiectiv Vocea Brailei publică poveşti incredibile din Portul Vechi. Clădirile de patrimoniu se duc de râpă, furate cărămidă cu cărămidă de asistaţii social. Autoritatile nu au reusit să desfiinţeze un adăpost improvizat, care până la urmă a luat foc, punând în pericol o clădire construită de Anghel Saligny, unde se pare că a funcţionat pe vremuri celebra Bursă de Cereale a Brăilei.
Numărul sibienilor care au răcit creşte de la o săptămână la alta. Medicii au raportat o creştere a pacienţilor care s–au prezentat la cabinet cu peste 35 la sută. Situaţia se rezumă astfel, scrie Tribuna: Vremea se încălzeşte, sibienii răcesc.
Dezastrul de anul trecut al examenului de bacalaureat îşi arată şi acum efectele. Liceele din judeţul Gorj care au înregistrat rezultate slabe au fost penalizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean cu desfiinţarea unei clase de a IX-a din planul de şcolarizare, măsură ce se va aplica din toamna acestui an, aflăm din Pandurul.
Colegii de la Ziua au studiat… piaţa meditaţiilor pentru elevii din Cluj. Preţurile pentru o şedinţă de meditaţie la una dintre materiile pentru bacalaureat încep de la 30 de lei şi pot ajunge la 100 de lei, în funcţie de experienţa profesorului în predare şi de gradul didactic pe care acesta îl deţine. Doi profesori de matematică clujeni, Dan şi Radu Poenaru, oferă meditaţii gratuite online la matematică pe portalul math-pdr.com. Aici elevii pot găsi lecţii video de matematică pentru clasele V-XII, dar şi o serie de probleme propuse şi rezolvate.