Revista presei locale 11 noiembrie
Porcii, nici morti nu scapă de recensământ; Topul celor mai bune soluţii eco identificate de elevi.
11 Noiembrie 2010, 04:53
Fermierii nemţeni precum şi micii producători agricoli ce vor face obiectul recensămîntului de specialitate ce va debuta luna viitoare, vor trebui să-şi declare efectivele de animale existente în gospodării înainte de începerea numărătorii. Aşa se face că nemţenii care vor fi vizitaţi de recenzori poate chiar şi în ianuarie anul viitor vor trebui să precizeze ce număr de capete de animale au avut în gospodării la data de 1 decembrie, indiferent dacă între timp le-au tăiat, le-au vîndut sau au făcut altceva, aflăm din Monitorul.
ONG Mare Nostrum a realizat topul celor mai bune soluţii eco identificate de elevi, în cadrul „Târgului de soluţii eco”. Din lista publicata de ziarul constantean Cuget Liber am selectat: Lampa eco - este confecţionată dintr-o plăcuţă pentru stocarea energiei solare, bec, fire şi o piatră transparentă pentru răspândirea luminii. Ghiveciul ecologic - se poate confecţiona rapid din materiale reciclabile (pet-uri, doze de aluminiu, cutii de plastic), se utilizează asemenea oricărui ghiveci şi se poate decora în funcţie de imaginaţie. Bijuteriile reciclate - acestea pot fi realizate prin decuparea cutiilor de suc, hârtii, bucăţi de metal, plastic în formele dorite.
Inaugurarea casei-muzeu „Maria Lătăreţu” are loc astăzi începând cu ora 12.00 în satul natal Bălceşti, comuna Bengeşti Ciocadia. De la festivitate nu va lipsi nora artistei, Ioana Lătăreţu, reprezentanţi ai autorităţilor locale precum şi persoane care au cunoscut-o când încă era în viaţă. Cotidianul Pandurul scrie că sub sloganul „Mai ţii minte măi, dragă Mărie” ansamblul artistic profesionist „Doina Gorjului” va susţine un recital de zile mari închinat cântecului popular gorjenesc.
Mii de craioveni solicită zilnic obţinerea unui certificat fiscal de la Direcţia de Impozite şi Taxe. Actul este necesar pentru completarea dosarelor de obţinere a subvenţiei pentru încălzirea locuinţei. Din cauza cozilor imense care se formează,reprezentanţii Direcţiei de Impozite şi Taxe au decis să suplimenteze numărul personalului care se ocupă cu eliberarea acestor documente şi să ceară sprijinul poliţiei comunitare pentru a ordona cozile de la intrarea în sediul instituţiei, citim in Gazeta de Sud.
Societatea Ceramica, unde de-a lungul zecilor de ani şi-au câştigat un salariu mulţi dorohoieni, urmează să se închidă definitiv. Conducerea companiei a cerut de curând intrarea în insolvenţă din cauza situaţiei financiare dezastruoase. Evenimentul regional al Moldovei scrie ca p roblemele financiare ale Ceramica sunt mai vechi, însă s-au acutizat când Adunarea Generală a Acţionarilor a refuzat majorarea de capital, pentru realizarea de investiţii.
Cum ne ajută jocul în demersul educaţional? Aceasta este întrebarea la care răspund timp de două zile 120 de educatori, învăţători, psihologi şi logopezi din Sibiu şi din străinătate. Totul se întâmplă în cadrul unui seminar de educaţie incluzivă, care se încheie astăzi. Seminarul este organizat în cadrul proiectului "Incluziune prin joacă şi învăţare în anii copilăriei", finanţat de Comisia Europeană, informează Tribuna.
Trei licee din Cluj-Napoca au semnat un protocol prin care se angajează să încheie contracte de prestări servicii cu o firmă din Iaşi, care le va oferi părinţilor posibilitatea să vadă pe internet, contra cost, notele şi absenţele elevilor. Printr-un sistem asemănător, în urmă cu trei ani mai multe primării încheiau contracte cu o firmă care monta radare fixe pentru a opri vitezomanii pe raza localităţilor. La fel ca şcolile, nici primăriile nu au plătit nimic, ci doar au câştigat împreună cu firma. Primăriile au fost amendate, iar contractele au fost declarate ilegale de către instanţe.
ZIUA de CLUJ prezintă asemănările dintre procedura prin care firma ieşeană îşi implementează sistemul în şcoli şi modalitatea prin care au fost montate radarele private.