Reţeta zilei
Pentru că suntem în perioada postului, am ales o reţetă de batoane cu multe seminţe.
19 Februarie 2010, 09:08
Ingrediente: 200 grame miere
50 grame zahăr
225 grame seminţe susan
200 grame seminţe de floarea-soarelui,
migdale tocate
câteva stafide
câteva picături ulei de măsline
un praf de sare
Preparare: Punem mierea într-o cratiţă şi o topim uşor. Adăugam zahărul şi amestecam încet până ajunge la punctul de fierbere, când adăugăm susanul, migdalele, floarea soarelui şi stafidele. Continuăm să ţinem pe flacăra, amestecând constant, până când amestecul se îngroaşă.
Se toarnă acest amestec gros pe hârtie de copt unsă cu ulei de măsline şi se nivelează. Lăsăm să se răcească puţin înainte de a tăia în bucaţi, apoi lăsăm să se răcească complet înainte de servire. Ideal este să-l consumăm a doua zi.
Reţetă selecţionată de pe site-ul: reteteculinare.ro