Leacul din natură
Puţină miere bogată în calorii sau afecţiunile hepatice rezolvate cu siropul de rostopască.
16 Martie 2010, 08:50
Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de oua, cu 5,675 l lapte şi cu aproximativ 40 de portocale.
În afecţiunile hepatice se foloseşte siropul de rostopască. Acest leac reface celulele hepatice. Se pune să fiarbă un litru de apă - seara la ora 7- şi după ce dă în câteva clocote, se adaugă în el 5 grame de rostopască mărunţită (uscată). Se acoperă vasul cu un capac şi se aşează la cald până a doua zi dimineaţa la ora 7. Atunci se strecoară şi se amestecă cu 200 g miere de albine, până ce se dizolvă complet, şi se pune într-o sticlă. Din oră în oră, se ia câte o lingură (de lemn) de sirop, de zece ori pe zi. Acest tratament se poate repeta doar după şase luni.
In tratamentul anginei pectorale se foloseşte următorul sirop: ceapă roşie de Făgăraş (care conţine multă biotină), în amestec cu miere de albine (de tei sau salcâm), suc de lămâie şi suc de usturoi. Se lasă la plămădit, într-un litru de apă fiartă, timp de 2-3 zile, şi apoi se consumă câte o linguriţă de 3 ori pe zi.