Revista presei locale 27 aprilie
Gunoiul… de sub preş; Istoria Constanţei este sufocată de gunoaie; S-a deschis sezonul de rafting.
27 Aprilie 2011, 04:04
(Şi)Ţăranii vrânceni vor fi obligaţi să plătească TVA dacă depăşesc plafonul de scutire de 119.000 lei sau 35.000 euro. Fiscul a anunţat, ieri, că persoanele care obţin ve-nituri din activităţi economice precum cele agricole trebuie să depună declaraţii la fisc pentru înregistrarea ca plătitori de TVA. Conform contabililor, cifra de afaceri de 119.000 lei reprezintă valoarea totală a livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii efectuate de persoana în cauză într-un an calendaristic, precizează pentru cunoscători Monitorul de Vrancea.
Informaţia de Severin are bucuria să-i anunţe pe şoferii care traversează porţiunea dintre Strehaia şi Drobeta-Turnu-Severin a Drumului European 70 că li s-a împlinit visul: După 20 de ani de promisiuni şi aşteptări, pasajul rutier de la Ciochiuţa, una dintre cele mai mari şi tergiversate lucrări ale judeţului Mehedinţi, a fost finalizat. Mâine va avea loc recepţia finală a lucrării care a costat aproximativ trei milioane de euro şi astfel, coşmarul şoferilor care traversează frecvent zona se va încheia.
Reporterii de la Evenimentul regional al Moldovei au verificat curăţenia în zonă şi au găsit gunoiul… sub preş. În ciuda faptului că Uniunea Europeană a impus reguli extrem de clare referitoare la securizarea şi închiderea vechilor gropi de gunoi, în judeţul Iaşi încă există localităţi ale căror edili nu s-au conformat acestor prevederi. Noţiuni ca „depozit ecologic”, „colectare selectivă a deşeurilor” sau „contract cu un operator de salubritate” sunt în continuare ignorate de reprezentanţii administraţiilor locale, sub pretextul lipsei fondurilor. În realitate însă, este vorba de indolenţă, atât timp cât investiţia pe care o presupune crearea unui punct nou de colectare, spre exemplu, presupune doar o rampă betonată, iluminat şi achiziţia de pubele.
Dacă tot am vrea să scăpăm de mizerie….Colegii de la cotidianul Cuget Liber avertizează că istoria Constanţei este sufocată de gunoaie. Centrul istoric al Constanţei şi Zona Peninsulară ar trebui să fie loc de promenadă atât pentru turişti, cât şi pentru constănţeni. Dar nimănui nu-i face plăcere să se plimbe printre gunoaie, să fotografieze saci cu resturi menajere, să admire istoria de după pungi de plastic. Ca şi cum peisajul nu ar fi fost suficient de trist şi dezolant, trotuarele arată ca după bombardamente.
Castelul de la Floreşti, cunoscut drept Micul Trianon, ar putea deveni atracţie turistică, scrie Telegraful de Prahova. Clădirea realizată la Floreşti la începutul secolului XX, de Grigore Cantacuzino, are şanse să fie reabilitată, în baza unui parteneriat public privat încheiat de autorităţi cu actualii proprietari. Aflat într-o stare de degradare avansată, aşa numitul Micul Trianon necesită în primul rând o serie de măsuri pentru conservare.
De pe scaunele incomode amplasate în gară, pe care era nevoit să doarmă noapte de noapte, într-o vreme în care nici măcar nu avea acte de identitate, un tânăr braşovean a ajuns să lucreze şi să trăiască în propria casă, pe care a clădit-o alături de prieteni şi susţinători de la Asociaţia „Centrul Vieţii Noi”. Din Transilvania Expresmai aflăm cătinerii vitregiţi de soartă, care apelează la sprijinul asociaţiei, învaţă în primul rând că trebuie să-şi asume responsabilităţi, să muncească, să aprecieze ceea ce primesc şi să nu se comporte ca şi cum li se cuvine de la sine ajutorul, pentru că au fost cândva „bătuţi” de destin.
Gorjenii amatori de aventuri pe Jiu pot profita din plin de vremea frumoasă din aceste zile. Ieri a fost deschis sezonul de rafting, după ce în urmă cu o zi salvamontiştii gorjeni au verificat traseul acvatic pe sectorul Lainici-Bumbeşti Jiu. Nu va aventuraţi pe Jiu în jos fara să achtaţi înainte şi costul cursei: între 150-200 lei/persoană, citim în Pandurul.