Revista presei locale 26 aprilie
Războiul autorităţilor cu brăilenii care aruncă gunoaie; Mii de oameni pe două scaune; Creatorii de roboţi.
26 Aprilie 2011, 04:01
Ieri, în cea de-a doua zi de Paşti, la Mănăstirea Sfântei Cruci, situată la doi kilometri de Oradea, au fost aduse, pentru prima oară în Bihor, moaştele Sfântului Ierarh Nectarie, făcătorul de minuni din Eghina, Grecia, care sunt expuse în Altarul de vară al mănăstirii. Deşi Sfântul Nectarie a murit în anul 1920 din cauza cancerului, el este grabnic vindecător de cancer şi de alte boli grave. Moaştele sale vor rămâne la Mănăstire în toată perioada Săptămânii Luminate, pentru ca toţii credincioşii să aibă posibilitatea să se închine şi să se tămăduiască, aflăm din cotidianul Crişana.
Monitorul de Vrancea scrie despre haosul din trafic: Accidente, şoferi fără permis dar şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Asta au găsit în trafic poliţiştii de la Rutier. Oamenii legii au întocmit dosare penale pe bandă rulantă iar şoferii care au încălcat legea vor da explicaţii pentru faptele lor. Din fericire, anul acesta, de Paşte, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în evenimente rutiere.
Războiul autorităţilor cu brăilenii lipsiţi de bun simţ continuă. În ultima săptămână, 17 persoane au fost prinse de poliţiştii locali în timp ce aruncau gunoi pe domeniul public. În funcţie de cantitatea de deşeuri şi atitudinea faţă de oamenii în uniformă, făptaşii au fost amendaţi cu sume cuprinse între 100 şi 500 lei, precizează Obiectiv Vocea Brăilei.
Vântul va fi folosit în folosul vasluienilor. Pentru început, cei de la Vutcani vor fi beneficiarii primului parc eolian din judeţ, anunţă Evenimentul regional al Moldovei. În scurt timp vor începe şi lucrările la parcul eolian de la Fălciu. Aici se lucrează la drumurile de acces spre zona unde vor fi instalate turbinele eolienele.
Telegrafonline Constanţa postează un articol cu…. bune şi cu rele. Echipajul de intervenţie şi salvare a animalelor sălbatice aflate în dificultate din cadrul Oceanic Club a salvat, ieri, viaţa unui pescăruş. Pasărea, din specia Larus argentatus, a fost, cel mai probabil victima unei maşini. Mai puţin norocos s-a întâmplat să fie un delfin de pe plaja Mamaia. Moartea acestuia a survenit după ce animalul s-a prins în plasele de pescuit. Acesta este al treilea delfin mort de la începutul anului.
Reporterii de la Ziua au reuşit să numere doar într-o jumătate de oră mai bine de 200 de clujeni şi suporteri ai Universităţii Cluj care au intrat pe şantierul stadionului Cluj Arena cu ocazia Zilei Porţilor Deschise. Unul dintre principalele puncte de atracţie ale şantierului sunt scaunele care vor fi montate în tribune. Clujenii se aşteptau la sute de scaune montate, având în vedere că primul lot de 500 de scaune au fost deja livrate, totuşi în tribune au fost montate doar două scaune. Firesc, toată lumea a dorit să le încerce.
Cotidianul Tribuna îi aduce în prim- plan pe creatorii de roboţi. Două echipe ale Facultăţii de Inginerie intră în luna mai în competiţia naţională a creatorilor de roboţi. Câştigătorii vor merge la campionatul european. De cum s-a dat tema concursului european din acest an - roboţi care joacă şah, studenţii s-au şi pus pe treabă. Ce trebuie să facă robotul? Ei bine, robotul stă aşezat pe tabla de şah şi trebuie să detecteze piesele şi să se joace cu ele: să le prindă, să le ridice, să le mute şi nu oricum, ci după regulile jocului şi având grijă să joace mai bine decât adversarul. Iar pentru asta roboţii studenţilor sibieni au capacitatea de a citi codurile de bare ale pucurilor, au camere, au senzori pentru a-şi detecta adversarul... De unde au banii necesari? De la părinţi şi de la puţinele companii care îi sprijină.