Revista presei locale 20 iunie
Trenurile vor ajunge, din nou, la Gara Slanic; Comorile îngropate în inventarul Primăriei Iasi; A fost dărâmat şi ultimul coş de fum de la Călan.
20 Iunie 2011, 04:29
Fostul combinat siderurgic de la Călan intră, pas cu pas, în istorie, tot ceea ce era, pe vremuri, pe platformă, fiind demolat. Din Servus Hunedoara aflăm că a fost dărâmat şi ultimul coş de fum de la cele patru furnale care existau pe vremuri. Operaţiunea s-a derulat cu succes şi fără incidente, după ce, în trecut, demolările înaltelor structuri din fier şi beton au provocat de multe ori stricăciuni caselor din jur. Un turn înalt de 80 de metri şi cu un diametru de circa opt metri a fost făcut „una cu pământul” în mai puţin de o oră, doar cu ajutorul a două utilaje grele. Turnul era în pericol de a se prăbuşi, deoarece structura metalică de la baza sa se „evaporase”, pur şi simplu.
Bucurie mare pentru localnicii comunei Pătulele, anunţă Informaţia de Severin. La sfârşitul săptămânii trecute a fost inaugurat ştrandul din localitate. Pentru un preţ modic, trei lei pentru adulţi, iar pentru copiii până la şapte ani gratuit, locuitorii comunei Pătulele pot petrece o zi însorită pe malul singurului astfel de spaţiu de agrement din zonă. Ştrandul comunal a fost înfiinţat cu fonduri de la bugetul local, iar investiţia s-a ridicat la aproximativ un miliard de lei vechi.
Obiectiv Vocea Brăilei scrie că Teatrul "Maria Filotti" a mai înregistrat un succes cu spectacolul "Sufletul. Puncte de veghere". Liliana Ghiţă a obţinut Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la Festivalul Internaţional de Teatru "Atelier" de la Baia Mare. Festivalul Internaţional de Teatru Atelier de la Baia Mare este cel mai vechi festival internaţioanal de teatru din România. Festivalul urmăreşte să promoveze teatrul neconvenţional, să semnaleze cu ajutorul spectacolelor invitate cele mai noi tendinţe în dramaturgie, regie, scenografie, coregrafie, muzică de scenă şi arta actorului.
Reporterii de la Evenimentul regional al Moldovei trec în revistă comorile îngropate în inventarul Primăriei. Deşi stau pe o mină de aur, reprezentanţii municipalităţii ieşene habar nu au cum să-şi fructifice potenţialul de care dispun. Terenuri de miliarde de lei stau abandonate pe motiv că nu există fonduri pentru a le pune într-un circuit investiţional, imobilele de patrimoniu se găsesc azi în prag de autodemolare din cauza proastei folosinţe a chiriaşilor de care primăria a încercat să se „spele” pe mâini cuibărindu-i în monumentele de arhitectură din centrul Iaşului sau alte bunuri numai bune de casat, şi asta nu din cauza unei îndelungi folosinţe de către societăţile din subordinea municipalităţii către care au fost date în administrare, ci mai degrabă în urma abandonului la care au fost supuse. Cam aceasta este starea inventarului domeniului public al Iaşului.
Cu toate că sezonul de asfaltări a început încă de la finalul lunii martie, şantierul de pe tronsonul DN 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu este în continuare în amorţire, afirmă colegii de la Gazeta de Sud. Şefii firmei din Ungaria nu s-au trezit încă la viaţă şi nu au pus oamenii la treabă. Nici măcar munca de birou nu au fost în stare să o facă, având în vedere că abia la sfârşitul săptămânii trecute au fost iniţiate primele demersuri pentru reînnoirea autorizaţiei de construcţie. Aceasta a expirat în luna decembrie a anului trecut şi nimeni nu s-a obosit să obţină alta.
In sfarsit, o veste buna pentru locuitorii de pe Valea Slanicului: incepand de maine, trenurile vor ajunge, din nou, la statia terminus – Gara Slanic, acolo unde, din luna noiembrie 2007, traficul feroviar ajunsese doar o iluzie. Podul CFR de la intrarea in oras a fost, in cele din urma, reparat, iar liniile de cale ferata au fost verificate, pentru ca, incepand de maine, trenurile de marfa si cele de persoane sa isi reia circulatia, dupa aproape patru ani de intrerupere, citim în Ziarul Prahova.
Turiştii care se dau în vânt după distracţiile nautice se felicită pentru că au ales Costineştiul ca loc de vacanţă. Astfel, între orele 7.30 şi 21.00, turiştii se pot plimba cu hidrobicicleta, dar şi cu vaporaşul, până la epavă. O asemenea escapadă durează 30 de minute şi oferă şansa de a contempla o splendidă perspectivă panoramică a ţărmului Costineştiului. Înainte de a pleca la drum, turiştilor li se face instructajul şi fiecare primeşte vestă de salvare. Administratorul unei societăţi de agrement a declarat, pentru „Litoral”suplimentul estival al cotidianului Cuget Liber, că, în acest sezon, elementul de noutate specific zonei va fi ski-ul nautic.