Revista presei locale 16 septembrie
Rachiul şi magiunul vasluienilor sunt în pericol; Poliţiştii vor învăţa cum să gestioneze stresul atunci când trag cu arma; „Copacul lui Jules Verne”.
16 Septembrie 2011, 04:07
Rachiul şi magiunul vasluienilor sunt în pericol, avertizează Evenimentul. La Vaslui, fructele româneşti au devenit o raritate. Merele, perele sau prunele din livezile judeţului şi din grădinile ţăranilor au ajuns un lux. Producţiile au cunoscut o diminuare de aproximativ 60% faţă de anul trecut. De vină sunt temperaturile scăzute din primăvară, dar şi seceta din ultimele două luni care a afectat serios livezile. Aşa se face că atunci când vine vorba de fructele de anul acesta, ţăranii ridică din umeri.
Poliţia Locală din Târgu Jiu va folosi un sistem inteligent de aplicare a contravenţiilor. În locul tradiţionalelor procese-verbale şi al chitanţelor va fi eliberat un singur tichet, iar, în momentul aplicării, sancţiunea va fi înregistrată direct într-un server aflat la sediul Poliţiei Locale, aflăm din Gazeta de Sud.
Poliţişti din toată ţara vor învăţa la Cluj pe bani europeni cum să gestioneze stresul atunci când trag cu arma. Programul, unic în ţară, a fost lansat ieri la Şcoala de Agenţi de Poliţie şi are ca model sistemul de pregătire al oamenilor legii din Italia şi Germania, scrie Ziua de Cluj.
Începând de astăzi şi până duminică, braşovenii şi turiştii vor avea ocazia de a vizita pe Strada Sfântul Ioan expoziţii de fotografie sau pictură, pot asista la piese de teatru, pot asculta jazz de cea mai bună calitate, iar seara pot viziona scurtmetraje sau pot admira, proiectate pe clădiri, elemente ale patrimoniului local. Evenimentul este intitulat „Zilele Europene ale Patrimoniului”, citim în Transilvania Expres.
Declarat monument al naturii şi considerat un adevărat simbol al oraşului Aninoasa, din Valea Jiului, tulipanul de pe marginea Drumului Naţional 66A sau „copacul lui Jules Verne”, cum îi mai spun localnicii, se află printre cei 12 pomi din toată ţara care „se luptă” pentru titlul de „Arborele anului în România”. Servus Hunedoara îi publică povestea: Copacul ornamental, purtător de lalele, a fost plantat acolo, în urmă cu mai bine de o sută de ani, de Anne Margarette Maderspach, soţia unui baron cu acelaşi nume, moştenitor al unor vaste domenii în zonă. Arborele (Liriodendron Tulipifera) are venerabila vârstă de 131 de ani, o circumferinţă de aproximativ doi metri, o înălţime de aproximativ 30 de metri şi o poveste interesantă, ce datează din secolul XVIII.