Revista presei locale 16 iunie
La scara blocului sau la bunici- alternativele de vacanţă; Drobeta Turnu Severin este oraşul fără cinematograf; A fost găsită soluţia pentru salvarea delfinilor.
16 Iunie 2011, 04:18
Nici n-au înflorit bine teii de pe aliniamentele stradale, că unii brăileni au şi început să le rupă crengile, pentru a culege cât mai multe flori pe care să le vândă ulterior amatorilor de ceai. Dotaţi cu pari şi răngi, vânzătorii ambulanţi nu dau doi bani pe integritatea copacilor, singurul lor scop fiind profitul, atât cât se poate scoate dintr-o astfel de activitate strict sezonieră. Vandalizarea pomilor de pe domeniul public se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei. Întrebată de redactorii de la Obiectiv Vocea Brăilei, conducerea Poliţiei Locale recunoaşte, însă, că deocamdată n-a sancţionat pe nimeni.
La scara blocului sau la bunici. Acestea sunt alternativele de vacanţă pentru cei mai mulţi elevi vasluieni care vor intra în vacanţa de vară. Părinţii spun cu mâna pe...buzunar că nu au nici o posibilitate să-i trimită în tabere sau să îi ia cu ei în concediu, în condiţiile în care şi pentru ei zilele libere de la locul de muncă sunt folosite pentru a-i mai ajuta pe cei de la ţară. Cei care nu au bunici la ţară, vor rămâne cât e vara de lungă în oraş. Evenimentul regional al Moldovei scrie că Elevii suceveni cu posibilităţi au preferat taberele de la mare, pentru care vor plăti între 360 şi 540 de lei pentru un sejur, la care se adaugă preţul transportului. Destinaţia preferată a elevilor este tabăra din Eforie Sud. Destul de solicitată a fost şi Tabăra de limbă engleză de la Valea Budului, judeţul Bacău.
Începând de săptămâna viitoare, braşovenii îşi vor putea achita obligaţiile financiar-fiscale on-line, fără să se mai deplaseze la ghişeele unor diferite instituţii. Este vorba într-o primă fază despre taxe, impozite şi amenzi, urmând ca serviciile să fie extinse ulterior şi pentru alte tipuri de servicii, anunţă din Transilvania Expres.
Drobeta Turnu Severin este oraşul fără cinematograf, aflăm din Gazeta de Sud. Cinematografele „Porţile de Fier“ şi „Flacăra“ din Drobeta Turnu Severin s-au închis de aproape 20 de ani, iar severinenii îşi amintesc cu nostalgie de vremurile în care sălile erau arhipline, iar biletele se epuizau imediat.
Colegii de la Servus Hunedoara scriu despre un proiect pentru încurajarea turismului în Retezat. Activităţile proiectului se vor desfăşura în zona barajului de acumulare de la Gura Apei, până pe Vârful Gugu, şi au ca obiective principale informarea turistică, dar şi recondiţionarea unei stâne tradiţionale. Aceasta va fi restaurată prin desfăşurarea a trei tabere tematice de voluntariat, organizate de la mijlocul lunii iulie.
Informaţia de Severin aduce în atenţia cititorilor un alt proiect. Specialiştii din Centrul de Cercetare şi Creştere în Captivitate a Ţestoaselor lui Hermann, din comuna Eşelniţa, judeţul Mehedinţi, singurul loc din ţară de acest fel, pus pe picioare cu bani europeni în vederea protejării unei specii rare de broască ce trăieşte pe arii restrânse, doar în zona Parcului Natural Porţile de Fier din România, caută fonduri să continue procesul de refacere a numărului acestor reptile ocrotite de lege. Proiectul inedit, demarat cu fonduri europene, s-a terminat teoretic, dar nu şi practic, întrucât specialiştii au fost atât de acaparaţi de munca lor cu ţestoasele lui Hermann, încât o fac şi gratis.
A fost găsită soluţia pentru salvarea delfinilor- anunţă cotidianul Cuget Liber. Voluntarii ONG Mare Nostrum consideră că amplasarea unor dispozitive acustice pe plasele de pescuit este singura soluţie pentru a ţine delfinii la distanţă. Ei vor distribui, gratuit, 50 de astfel de dispozitive pescarilor constănţeni. Măsura va fi luată pentru a se evita eşuarea altor delfini pe plajele litoralului românesc.