Revista presei centrale, 6 aprilie
Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi Adevărul.
Articol de Mirela Ursachi, 06 Aprilie 2012, 07:40
Sub titlul "Săptămâna patimilor pentru UDMR", ROMÂNIA LIBERĂ scrie despre demisia ministrului Mediului, Laszlo Borbely, despre posibilii succesori ai acestuia, precum şi despre reacţiile partidelor - atât de la putere cât şi din opoziţie - pe marginea subiectului.
Ziarul comentează că liderii UDMR fac zid în jurul fostului ministru şi "amintesc PDL-ului că va urma o moţiune de cenzură", despre care Uniunea spune că este un test privind majoritatea în Parlament, după valul de plecări din rândul democrat-liberalilor.
Şi JURNALUL NAŢIONAL abordează subiectul plecărilor din PDL, legat însă de moţiunea de cenzură a USL, anunţată pentru 17 aprilie.
Cotidianul detaliază motivaţia opoziţiei pentru depunerea moţiunii şi dezvăluie posibilele efecte, analizate chiar de membrii Guvernului.
"Taxele nu cresc în 2012, ci doar salariile. Care este preţul" - titrează EVENIMENTUL ZILEI.
Promisiunea privind păstrarea nivelului actual al taxelor până la finele anului a venit din partea premierului Mihai Răzvan Ungureanu, în contextul nevoii de predictibilitate fiscală, semnalată în mod repetat de întrepinzători.
Publicaţia susţine că afirmaţia şefului Guvernului vine la câteva zile după întrunirea Consiliului Consultativ pentru mediul de afaceri.
Aceştia din urmă solicită şi scăderea CAS, cerere despre care premierul spunea recent că va fi posibilă doar dacă mersul economiei o va permite.
Deocamdată, adaugă autorul articolului - principala sarcină suplimentară pentru bugetul din acest an ar putea fi, pe partea de cheltuieli, o eventuală creştere a salariilor bugetarilor cu 15 la sută.
Măsura trebuie să respecte legea responsabilităţii fiscale şi ar avea ca efect reducerea numărului de angajaţi - adaugă EVENIMETUL ZILEI, citând specialişti în domeniu.
"Apune era Jeffrey Franks. Urmează era Erik de Vrijer" - anunţă în EXCLUSIVITATE ADEVĂRUL despre apropierea sfârşitului de mandat la şefia misiunii FMI pentru România al lui Jeffrey Franks.
Ziarul notează că, la finalul acestei luni, cei doi vor face o vizită la Bucureşti, însă delegaţia va fi condusă de Jeffrey Franks, care va preda abia în vară ştafeta expertului olandez Erik de Vrijer, director adjunct al departamentului pentru Europa din cadrul FMI şi şef al misiunilor din Franţa şi Belgia.
Amănunte despre cel care va conduce misiunea FMI pentru România a dat pentru ADEVĂRUL Mihai Tănăsescu, reprezentantul ţării nostre la instituţia financiară internaţională.
Puteţi citi revista presei pe site-urile nostre politicaromaneasca.ro şi romania-atualitati.ro.