Design de dimineață
Designerii care aduc norii în amenajările interioare
Articol de Sorina Man, 10 Mai 2016, 13:08
Vi se spune uneori că umblați cu capul în nori? Dar dacă ne-am putea bucura literalmente , chiar la noi în casă, de plăcerea atingerii unui nor dacă nu chiar a plutirii pe formațiunile acestea pufoase și delicate?
La asta cred că s-au gândit și unii designeri atunci când s-au apucat să materializeze ideea în creații uimitoare.
David Koo și Zheng Yawei din Hong Kong au proiectat o sofa albă de forma și aparența unui mic nor care nu atinge podeaua, nu este nici suspendată de tavan ci pare să plutească, fiind menținută în aer de puterea unui magnet. Baza magnetică impresionează la rândul său ca design pentru că reușește , prin forma sa slim și finisajul super polisat, să sugereze un ochi de apă cu luciri de argint pe care norul cel năzdrăvan l-ar fi lăsat în urma sa.
Cum ar fi însă dacă ne-am putea așeza nu pe un nor ci chiar în interiorul lui? E o întrebare pe care, de ce să nu recunoaștem, ne-am pus-o de multe ori atunci când am călătorit cu avionul și am avut sub ochi mai aproape ca oricând fascinantele formațiuni.
Chestiunea a preocupat-o îndelung și pe suedeza Monica Forster care s-a apucat să studieze norii cumulus , cei cu aspect de vată și culoare alb-strălucitoare, înainte de a-și concepe produsul. Încântată de ideea că norii cumulus își fac deodată apariția pe cerul senin, pe care îl traversează cu delicatețe ca niște oițe blânde și jucăușe, risipindu-se apoi încet până la dispariție, ea a reușit să creeze propria variantă de nor portabil , gata să fie instalat în câteva minute în orice încăpere și strâns apoi cu ușurință în husă.
Realizat dintr-o țesătură sintetică ușoară și semitransparentă, croit din fâșii asemenea unei parașute, acest spațiu despărțitor se umflă ca un balon și ia forma de nor cumulus în răstimp de trei-patru minute după ce se dă drumul ventilatorului încorporat. Cu o minimă amenajare în interior, se crează un loc inedit de relaxare sau de lucru, după preferințe.
AUDIO